Το σεξ είναι μια ζωτική λειτουργία του ανθρώπου που του προσφέρει απόλαυση, ηδονή συναισθηματικό μοίρασμα, εκτόνωση και συμβάλλει στην καλή σωματική και ψυχική υγεία. Η ανακάλυψη του σεξ, η εξερεύνησή του ξεκινά στην εφηβεία όπου το ξύπνημα των ορμονών είναι βίαιο, άγνωστο, παρορμητικό και απαιτεί άμεση ικανοποίηση.

Το έλλειμμα στη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, η φυσική περιέργεια του εφήβου για να ανακαλύψει το σώμα του αλλά και το σεξ, τα ταμπού και η δυσκολία των γονιών να μιλήσουν για το σεξ στα παιδιά τους οδηγούν τους εφήβους, τους προεφήβους και τους νέους άντρες να καταφεύγουν να ανακαλύψουν το σεξ μέσα από το διαδίκτυο και τα porn-sites.

Οι εικόνες του σκληρού πορνό δεν είναι οι κατάλληλες για να ενημερώσουν και να διαφωτίσουν τους εφήβους για το τι είναι το σεξ. Γυναίκες με ‘’πλαστικά σώματα’’, επαφή ψυχρή χωρίς συναίσθημα, διάρκεια που σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνεται στη μέση φυσιολογική επαφή, υπερμεγέθη πέη, υπέρτατη “ψεύτική” γυναικεία ηδονή, εύκολο σεξ είναι οι προσλαμβάνουσες που οι έφηβοι-προέφηβοι έχουν. Όταν δε τη μόνη πηγή πληροφόρησης την αποτελούν τα πορνό τότε η εικόνα που έχουν εδραιώνεται και παγιώνεται σε αυτές τις πληροφορίες.

Πολλοί νεαροί άντρες διαμορφώνουν με αυτό τον τρόπο τις αντιλήψεις τους για το τι είναι σεξ, συγκρίνουν τον εαυτό τους με τους πρωταγωνιστές, συγκρίνουν το μέγεθος, τη διάρκεια, τη στύση, το σώμα ή ακόμα και την απόλαυση που βιώνουν οι γυναίκες στις ταινίες αυτές με την απόλαυση που “θα έπρεπε” μια γυναίκα να έχει. Η αγωνία απόδοσης έχει ήδη ξεκινήσει...

Φόβοι, άγχος, ακόμα και εμμονές γύρω από το μέγεθος μπορεί να αποκτήσουν οντότητα και να πάρουν μεγάλες διαστάσεις στο μυαλό, τη σκέψη αλλά και το συναίσθημα του νεαρού άντρα σε τέτοιο σημείο ώστε να οδηγήσουν σε σεξουαλικό πρόβλημα στύσης, εκσπερμάτισης, επιθυμίας κτλ και προοδευτικά σε αποφυγή της επαφής ή ακόμα και αποστροφή στο σεξ.

Η βιομηχανία του σεξ, η αποφυγή ή ο δισταγμός των γονιών, κυρίως λόγω ελλείματος εκπαίδευσης να μιλήσουν στα παιδιά τους για το σεξ και η σοβαρή έλλειψη σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης είναι σημαντικοί κοινωνικοί παράγοντες που δρουν στο να δημιουργηθεί και το σεξουαλικό πρόβλημα, παράλληλα βέβαια με τις πεποιθήσεις ή τα ταμπού που υπάρχουν μέσα στην οικογένεια ή και ατομικά χαρακτηριστικά που λειτουργούν αθροιστικά.

Μύθοι που υπάρχουν στο κοινωνικό σύνολο που συνδέονται με το σεξ, που απλά επιβεβαιώνονται και ενισχύονται από τον “κόσμο του διαδικτύου”, όπως ότι το μέγεθος μετράει, ότι ο άντρας πρέπει να είναι έτοιμος συνέχεια για σεξ, ότι η γυναίκα πρέπει να έχει πάντα οργασμό, ότι η διάρκεια του σεξ πρέπει να είναι μεγάλη, κτλ και του δωρεάν πορνό επιταχύνουν και ενισχύουν την έλευση του προβλήματος.

Ο νεαρός άντρας συνεχίζει να συγκρίνει τον εαυτό του και έτσι νιώθει ανεπάρκεια, αμηχανία και αδυναμία στο τι να μπορεί να κάνει για να φτάσει αυτό το πρότυπο “άντρα-μηχανή του σεξ”. Το μικρόβιο του προβλήματος αρχίζει να εισέρχεται ακόμα πιο βαθιά στον οργανισμό του και αγωνίες αν θα τα καταφέρει ή αν θα ικανοποιήσει τη σύντροφο του αρχίζουν να τον περιτριγυρίζουν. Όλα αυτά με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσουν τον νεαρό άντρα να έχει κάποια αποτυχημένη προσπάθεια πράγμα που τροφοδοτεί ακόμα περισσότερο το μικρόβιο και του δημιουργεί χώρο να απλωθεί ακόμα περισσότερο. Το πρόβλημα είναι εκεί...

Πολλές φορές, η βοήθεια του ειδικού είναι απαραίτητη για να μπορέσει κάποιος να απαλλαγεί από το πρόβλημα. Η απομυθοποίηση των ιδεών και εικόνων του πορνό, η αποδόμηση και αναδόμηση της έννοιας του έρωτα και του σεξ, η διακοπή της συνήθειας αυτής, η σωστή πληροφόρηση και η ανάδειξη του αξιακού συστήματος των ανθρώπων καθώς και η δημιουργία μιας πραγματικής σχέσης με σάρκα και οστά είναι οδηγοί και βοηθοί που μπορεί να βγάλουν τους νέους άντρες από το τέλμα.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου: Πιο αποτελεσματική η διατροφική προσαρμογή από τα φάρμακα [μελέτη]
"Τουρισμός" υποβοηθούμενης αυτοκτονίας στις ΗΠΑ
Προκαλεί ΔΕΠΥ και αυτισμό η παρακεταμόλη στην εγκυμοσύνη; [μελέτη]