Το τέλος μιας σχέσης είναι τις περισσότερες φορές πολύ επώδυνο, είτε ο λόγος αφορά μια παράλληλη σχέση είτε τη φθορά της σχέσης είτε το ότι αποφασίστηκε να τραβήξει το ζευγάρι άλλους δρόμους για προσωπικούς λόγους.

Το διαζύγιο μπορεί να επηρεάσει την ψυχολογική κατάσταση και τη συναισθηματική διάθεση των ατόμων που χωρίζουν οι οποίοι συχνά περνούν μια περίοδο θλίψης, θυμού, απογοήτευσης ή ακόμα και  ματαίωσης αλλά και επαναπροσδιορισμού της καινούργιας φάσης ζωής.

Όσο περνάει ο καιρός είναι απόλυτα φυσιολογικό οι άνθρωποι να θέλουν να βρουν μια νέα σχέση,   για να αναπληρώσουν το κενό του γάμου ή της σχέσης που είχαν και να αισθανθούν συναισθήματα έρωτα, αγάπης και συντροφικότητας αλλά και για να ξαναβρούν τη σεξουαλική τους ζωή.

Πολλές φορές οι άντρες μένουν σε γάμους όπου είτε δεν υπάρχει σεξ, είτε οι επαφές είναι αραιές, δεν υπάρχει ερωτική επιθυμία ή η ρουτίνα έχει εξασθενήσει τα ερωτικά συναισθήματα ή έχει φέρει μια μεγάλη οικειότητα.

Πολλοί άντρες μετά το γάμο ή μια μακρόχρονη σχέση όπου υπάρχει η ασφάλεια και το οικείο όταν γνωρίζουν μια ελκυστική γυναίκα που θα ήθελαν να συνάψουν σχέση μαζί της μπορεί να έρθουν αντιμέτωποι με κάποιο σεξουαλικό πρόβλημα, όπως πρόβλημα στύσης. Αυτό μπορεί να τους επηρεάσει τόσο πολύ  ώστε να τους κάνει ακόμα και  να σταματήσουν να βλέπουν τη γυναίκα που τους ενδιαφέρει.

Αν το πρόβλημα ξαναπαρουσιαστεί, δημιουργεί πολύ μεγάλο πλήγμα στην αντρική αυτοπεποίθηση και ξεκινάει το άγχος επίδοσης, ”αν
θα τα καταφέρω”, “αν θα ικανοποιήσω τη σύντροφο μου” και το παιχνίδι του  άγχους καλά κρατεί.

Το καινούργιο, μια ερωτική  σύντροφος ή η προοπτική μιας νέας σχέσης μπορεί να λειτουργεί απειλητικά για τον άντρα που μπορεί να είχε
πληγωθεί στο γάμο ή στη σχέση ή να μην είναι έτοιμος ακόμα για κάτι άλλο.

Επίσης, πολλοί άντρες μετά το χωρισμό θέλουν να έχουν σεξουαλικές επαφές χωρίς δέσμευση ή αυτό τους επιτάσσεται χωρίς όμως να τους εκφράζει απόλυτα. Οπότε μπορεί το πρόβλημα να τους προστατεύει από το να κάνουν πράξεις που δεν τους ταιριάζουν.

Επίσης πολλές φορές το στυτικό πρόβλημα μπορεί να εμφανιστεί σε μια καινούργια γνωριμία εφόσον θα χρειαστεί να γίνει χρήση του προφυλακτικού. Η ασφάλεια της μονογαμικής σχέσης που δεν χρειάζεται προφύλαξη μπορεί να οδηγήσει σε αμηχανία τον άντρα που θα
πρέπει μετά από χρόνια να μπει στη διαδικασία να χρησιμοποιήσει προφύλαξη για να προστατεύσει τον εαυτό του αλλά και τη σύντροφο από Σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα. Η αμηχανία, το πρωτόγνωρο μπορεί να φέρει το στυτικό πρόβλημα στο προσκήνιο και αυτό με τη σειρά του να φέρει την αμηχανία και το άγχος.

Όλα τα προαναφερθέντα μπορεί να είναι απλώς τυχαία περιστατικά και με την εξοικείωση με τη σύντροφο και όταν χαλαρώσει ο ίδιος, ο άντρας να προσαρμοστεί στην καινούργια κατάσταση  και έτσι το στυτικό πρόβλημα να φύγει. Αν όμως το πρόβλημα επιμένει και διογκώνεται παρά το πέρασμα του χρόνου καλό είναι να ζητηθεί η βοήθεια του ειδικού αφού πρόκειται για κάτι επίκτητο που έχει προκληθεί λόγω του χωρισμού. Η βοήθεια θα δοθεί στο πλαίσιο να νιώσει πιο δυναμικός, απελευθερωμένος από τις φοβίες και τα δεσμά του παρελθόντος. Έτσι θα προσαρμοστεί στα καινούργια δεδομένα και θα   προχωρήσει να χαρεί τη νέα του ζωή.

Η προσαρμογή, η αισιοδοξία, η αποδοχή της καινούργιας κατάστασης είναι οι λέξεις κλειδιά που θα βοηθήσουν να εξελίξει τη ζωή του και ενδεχομένως να αποκτήσει πιο πλούσια σεξουαλική αλλά και συναισθηματική ζωή και από αυτήν που είχε πριν.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΕΟΠΥΥ: Ξεκίνησε η αποστολή φαρμάκων υψηλού κόστους κατ΄οίκον - Η διαδικασία
Θεσσαλονίκη: Εξιχνιάστηκαν 19 κλοπές και διαρρήξεις σε φαρμακεία
"Αόρατος δολοφόνος": Οργανώσεις προειδοποιούν για τις συνέπειες της ακραίας ζέστης