Σε ενημέρωση των μελών τους ενόψει της προγραμματισμένης συνάντησης με τον Υπουργό Υγείας προχώρησαν τα κάτωθι θεσμικά όργανα:

  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΛΙΝΙΚΟΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ (ΠΟΣΚΕ)
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ (ΠΟΣΙΠΥ)
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ (ΠΑΣΙΔΙΚ)
  • Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Ιατρικών Εταιρειών και Πολυϊατρείων (ΠΑΝΙΔΙΚ)
  • Ένωση Ιατρών Ε.Ο.Π.Υ.Υ. (ΕΝ.Ι.-Ε.Ο.Π.Υ.Υ.) με σχετική επιστολή στην οποία αναφέρονται τα εξής:

"Ενόψει και της συνάντησης με τον Υπουργό Υγείας κ. Αθ. Πλεύρη τις προσεχείς ημέρες, για το φλέγον ζήτημα του claw back και της χρηματοδότησης του προϋπολογισμού για τις παρεχόμενες υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας για το 2020, αλλά και της μη κοινοποίησης του σημειώματος του claw back του Β’ εξαμήνου του 2020 εξαιτίας της αναμενόμενης χρηματοδότησης αυτού, σας ενημερώνουμε πως συντασσόμαστε με την ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας (18/08/2021) για τον τρόπο μεταχείρισης των ποσών αυτών στις φορολογικές δηλώσεις που πρέπει να υποβληθούν.
Υπενθυμίζουμε πως συνεχίζουν να ισχύουν οι σχετικές διατάξεις του Ν.4172/2013 άρθρο 100, καθώς και οι σχετικές εγκύκλιοι ΠΟΛ.1123/2015 και ΠΟΛ. 1191/2014, με βάση τα οποία συνάγεται ότι το καταλογιζόμενο ποσό claw back του Β’ εξαμήνου του 2020 μπορεί με πρόβλεψη να χρησιμοποιηθεί προκειμένου να μειώσει τα εισοδήματα της φορολογικής χρήσης του 2020, διαφορετικά μειώνει τα εισοδήματα της χρήσης κατά την οποία εκδίδονται και εκκαθαρίζονται τα σχετικά παραστατικά, δηλαδή το 2021." 

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Περίπου 51 εκατομμύρια ζωές σώθηκαν στην Αφρική λόγω των εμβολιασμών τα τελευταία 50 χρόνια
ΗΠΑ: Δεύτερη μεταμόσχευση νεφρού γενετικά τροποποιημένου χοίρου σε ασθενή
Αγχώδης τύπος προσκόλλησης: Πώς επηρεάζονται οι σχέσεις