Να μην αντιμετωπίζονται οι επιχειρήσεις με δύο μέτρα και δύο σταθμά. Αυτό λέει, εμμέσως πλην σαφώς, η επιστολή που προώθησαν από κοινού οι:

  • Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Κλινικοεργαστηριακών Ειδικοτήτων (ΠΟΣΚΕ)
  • Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ιδιωτικής Πρωτοβάθμιας Υγείας (ΠΟΣΙΠΥ)
  • Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων (ΠΑΣΙΔΙΚ)
  • Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Ιατρικών Εταιρειών και Πολυϊατρείων (ΠΑΝΙΔΙ)
  • Ένωση Ιατρών Ε.Ο.Π.Υ.Υ. (ΕΝ.Ι.-Ε.Ο.Π.Υ.Υ.)

στο Υπουργείο  Ανάπτυξης και Επενδύσεων στην Ειδική Γραμματέα Διαχείρισης Προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. 

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην επιστολή:

"Διαπιστώσαμε ότι αναρτήθηκε στη Διαύγεια η με αριθμό 191 Απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΟΠΥΥ που ελήφθη στη συνεδρίαση με αριθμό 840/21-07-2022 και με την οποία αποφασίστηκε η υποβολή πρότασης από τον ΕΟΠΥΥ για την ενίσχυση του υποέργου «Μηχανισμός Ενίσχυσης της Εγγραφής των Πολιτών σε Προσωπικό Ιατρό – Συνδρομή Φαρμακείων», συνολικής δημόσιας δαπάνης έως 16.500.000,00 ευρώ.
Η εν λόγω απόφαση είναι συνέχεια της από 18/07/2022 πρόσκλησής σας με ΑΔΑ : 944Λ46ΜΤΛΡ-8ΜΛ, όπου ως άξονας προτεραιότητας φαίνεται να είναι η «Στήριξη της αποκατάστασης των συνεπειών της πανδημίας COVID-19».Θεωρούμε ότι στον ίδιο άξονα προτεραιότητας θα μπορούσε να ενταχθεί και ο κλάδος των διαγνωστικών εργαστηρίων, των πολυϊατρείων και των κλινικοεργαστηριακών ιατρών που εκπροσωπούμε, ο οποίος στήριξε και στηρίζει έμπρακτα τη Δημόσια Υγεία για την αντιμετώπιση των συνεπειών της COVID-19.

Ως εκ τούτου, θα θέλαμε να μας ενημερώσετε για τη διαδικασία που ακολουθείται για την κοινοποίηση προσκλήσεων υποβολής προτάσεων από φορείς υλοποίησης, διότι κρίνεται ως εξαιρετικά χρήσιμο χρηματοδοτικό εργαλείο το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) REACT-EU.

Θα θέλαμε να ερευνήσουμε τους πρόσφορους τρόπους αξιοποίησης τέτοιων κονδυλίων και θα θέλαμε εάν είναι δυνατόν να συμπεριληφθούν τα διαγνωστικά εργαστήρια, τα πολυϊατρεία και οι κλινικοεργαστηριακοί γιατροί σε τέτοιους είδους προγράμματα-δράσεις με χρηματοδότηση από το ΕΚΤ.

Στο πλαίσιο αυτό προτείνεται να πραγματοποιηθεί μία τηλεδιάσκεψη ώστε να συζητηθούν τα ζητήματα που άπτονται των διαδικασιών χρηματοδότησης καθώς και οι ενέργειες που θα έπρεπε να γίνουν για την απορρόφηση τέτοιων κονδυλίων.''

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Συνάντηση ΕΟΠΥΥ με Ελληνικό Σύλλογο Θαλασσαιμίας
Πότε σταματούν να μεγαλώνουν τα πόδια
Δήλωση Γεωργιάδη κατά την είσοδό του στο Άτυπο Συμβούλιο υπουργών Υγείας