Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας, πραγματοποιούν στις 11 το πρωί της Παρασκευής οι κλινικοεργαστηριακοί και εργαστηριακοί γιατροί των διαγνωστικών εργαστηρίων και πολυϊατρείων.

Οι γιατροί εκφράζουν την αντίθεσή τους στις υποχρεωτικές επιστροφές (clawback) στον ΕΟΠΥΥ. Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) στηρίζουν τις κινητοποιήσεις. 

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του συντονιστικού τους οργάνου, οι γιατροί έχουν γίνει χορηγοί των διαγνωστικών εξετάσεων που πραγματοποιούν οι ασφαλισμένοι στα ιατρεία, τα διαγνωστικά εργαστήρια και τα πολυϊατρεία τους.

"Δεν αντέχουμε άλλο να βάζουμε λεφτά από την τσέπη μας για να καλύπτουμε το 40% των εξετάσεων που δεν πληρώνει το κράτος εξαιτίας των ανεπαρκών προϋπολογισμών που καταρτίζει ο ΕΟΠΥΥ", σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Θεωρούν τη συγκέντρωση ως αντίδραση στον βίαιο θάνατο στον οποίο οδηγείται η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Αντιδρούν στην "έξωση" που υφίστανται οι εργαστηριακοί και κλινικοεργαστηριακοί γιατροί από τη χώρα, εξαιτίας των άθλιων οικονομικών συνθηκών που τους επιβάλλονται!

"Ο ΕΟΠΥΥ δεν μας πληρώνει, μας χρεώνει", αναφέρουν χαρακτηριστικά, για να σημειώσουν:

"Δεν ζητάμε να πληρώνουν οι ασθενείς, αλλά να μας πληρώνει το Κράτος. Κάθε εξέταση που εκτελείται, να πληρώνεται όσο αναγράφει το παραπεμπτικό. Διαμαρτυρόμεθα απέναντι στις περικοπές των δεδουλευμένων μας, που πλέον μετρούν πάνω από δεκαετία και αγγίζουν το αστρονομικό ποσό των 1,02 δισ. ευρώ".

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Διαλείμματα άσκησης σε αίθουσες διδασκαλίας ενισχύουν τη μάθηση [μελέτη]
Εκτός ΕΣΥ για 2 χρόνια ο Ν. Χαυτούρας για την αναρρωτική άδεια σε κατηγορούμενο της υπόθεσης των Τεμπών
Μ. Εβδομάδα και Πάσχα: Οι διατροφικές ιδιαιτερότητες ανθρώπων με διαβήτη