Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζεται η εκστρατεία ενημέρωσης για τη σημασία της ψυχικής υγείας «Τον νου σου στον νου σου», την οποία υλοποιεί το Breathe Hellas σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, την Υφυπουργό Υγείας, αρμόδια για την ψυχική υγεία και τις εξαρτήσεις, κα Ζωή Ράπτη και το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής (Ε.ΠΙ.ΨΥ.).

Το σύνθημά της καμπάνιας «Πάρε μια ανάσα! Τον νου σου στον νου σου!» μπορεί να είναι απλό, συμπυκνώνει όμως την βαρύνουσα σημασία που έχει η ψυχική ευεξία για την ζωή και ευημερία κάθε πολίτη.

Αξιοποιώντας τη δύναμη των social media, επιτυχημένες προσωπικότητες από τον χώρο του αθλητισμού, της μουσικής και της τηλεόρασης συναντήθηκαν για να μοιραστούν με το κοινό το ηχηρό μήνυμα της καμπάνιας , με σκοπό να ενημερώσουν και να ευαισθητοποιήσουν τους πολίτες για την ψυχική ευεξία και τη σημασία της..

Το Breathe μέσα από τον ενημερωμένο και εύχρηστο ιστότοπο του, προσφέρει δωρεάν όλα τα επιστημονικώς τεκμηριωμένα εργαλεία και τις τεχνικές που εστιάζουν στη βελτίωση της ευεξίας και τη διασφάλιση του mental fitness, εφαρμόζοντας μικρές αλλαγές στην καθημερινότητα μας.

Σύμμαχοι του Breathe σε αυτήν την προσπάθεια, είναι ξεχωριστοί άνθρωποι που έχουν διακριθεί για το ήθος τους, τη μαχητικότητά τους και την κοινωνική προσφορά. Συγκεκριμένα:

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής κολύμβησης Αντώνης Τσαπατάκης, ο παρουσιαστής και δημοσιογράφος Νίκος Αλιάγας, ο κορυφαίος Έλληνας σεφ Άκης Πετρετζίκης, οι τραγουδιστές Αντώνης Ρέμος και Μόνικα, ο επιχειρηματίας Σάκης Τανιμανίδης και η ιδρύτρια του Breathe Τατιάνα Μπλάτνικ έκαναν ήδη την αρχή παίρνοντας μία βαθιά «ανάσα» και ξεκινώντας το ταξίδι ψυχικής ευεξίας μαζί με το Breathe.

Η Τατιάνα Μπλάτνικ, ιδρύτρια του Breathe Hellas δήλωσε σχετικά: «Είμαι εξαιρετικά υπερήφανη που αυτό που ξεκίνησε ως ιδέα έχει μετατραπεί πλέον σε ένα κίνημα συνεργασιών για την προώθηση της ψυχικής υγείας και ευεξίας. Μέσα από αυτή την καμπάνια ενημέρωσης στοχεύουμε να ευαισθητοποιήσουμε ακόμη περισσότερο κόσμο, καλλιεργώντας την αλλαγή, την αποδοχή, ώστε όλοι μαζί να καταφέρουμε να αποβάλουμε το κοινωνικό στίγμα γύρω από την ψυχική υγεία.

Και είμαστε μόνο στην αρχή! Τη σκυτάλη της εκστρατείας παίρνουν όλοι όσοι νιώθουν πως η ψυχική υγεία δεν είναι «πολυτέλεια» ή κάτι αυτονόητο, αλλά μία διαδικασία που κερδίζεται καθημερινά μέσα από τη συμμετοχή, την προσφορά και τη γνώση που προσφέρουν ειδικοί επιστήμονες. Ευχαριστώ όλους όσοι συμμετέχουν στην εκστρατεία μας και για την εμπιστοσύνη που δείχνουν στο Breathe, φωνάζοντας μαζί μας στο μήνυμα που πρεσβεύουμε. Τον νου σου στον νου σου!».

Εσείς; Θα πάρετε μια ανάσα;

Ανεβάστε το δικό σας βίντεο στο Instagram, κάντε tag το Βreathe Hellas και μεταδώστε το σπουδαίο μήνυμα.

Λίγα λόγια για το Βreathe Hellas:

Το Breathe είναι μια πρωτοβουλία που δημιουργεί συνεργασίες με αντίκτυπο γύρω από τη συναισθηματική ευεξία. Το Breathe σήμερα υποστηρίζει δύο προγράμματα:

- Το «Μίλα Μου», την πρωτοποριακή υπηρεσία τηλεθεραπείας της Ελλάδας που προσφέρεται δωρεάν και κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να επικοινωνήσει ανώνυμα με επαγγελματίες εθελοντές ψυχολόγους. Μέχρι σήμερα, έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 530.000 διαδικτυακές επισκέψεις και 30.000 ραντεβού.

- Το «Peak State», ένα πρόγραμμα ψυχικής φυσικής κατάστασης που εξελίχθηκε  σε συνεργασία με το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής (Ε.Π.Ι.Ψ.Υ.) και στηρίζεται στους πυλώνες της γνωσιακής συμπεριφορικής θεραπείας και της αθλητικής ψυχολογίας και λειτουργεί σαν πρόληψη για την ψυχική υγεία. Η φιλοσοφία του Peak State είναι ότι με τον ίδιο τρόπο που ασκούμε το σώμα μας, με τον ίδιο τρόπο εξασκείται το μυαλό μας για ψυχική ευεξία.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Website: https://www.breathehellas.com/ 

Instagram: https://www.instagram.com/breathe_hellas/ 

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πώς συνδέεται η χρόνια νεφρική νόσος με την απώλεια δοντιών σε ηλικιωμένες [μελέτη]  
ΗΠΑ: 1 στους 6 ενηλίκους κάνει yoga
Τζελ θα αντικαταστήσει μελλοντικά τον βηματοδότη [μελέτη]