Άρνηση διοικήσεων νοσοκομείων και Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) να χορηγήσουν εκλογικές άδειες σε γιατρούς, καταγγέλλει η Ομοσπονδία νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ).

Σε σημερινή ανακοίνωση τονίζεται πως η Ομοσπονδία έχει λάβει καταγγελίες - από μόνιμους, ειδικευόμενους και αγροτικούς γιατρούς από διάφορες περιοχές της χώρας - πως διοικήσεις νοσοκομείων και ΥΠΕ αρνούνται να τούς χορηγήσουν εκλογικές άδειες, επικαλούμενες "επιτακτικές υπηρεσιακές ανάγκες", τις οποίες αιφνίδια θυμήθηκαν τρεις μέρες πριν από τις εκλογές.

"Η άρνηση αυτή σαφέστατα αποτελεί παραβίαση της εκλογικής νομοθεσίας", αναφέρει το προεδρείο της ΟΕΝΓΕ, για να σημειώσει:

"Απαιτούμε από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, την Υπουργό Εσωτερικών και τον πρωθυπουργό να παρέμβουν άμεσα και να αναιρέσουν αυτές τις προκλητικές και έκνομες 'απαγορεύσεις', προκειμένου οι συνάδελφοι να ασκήσουν ανεμπόδιστα το εκλογικό τους δικαίωμα.

Είναι πρόκληση στο βωμό της χρόνιας υποστελέχωσης των δομών υγείας, να θυσιάζεται ακόμα και το θεμελιώδες δημοκρατικό δικαίωμα της συμμετοχής στις εκλογές.

Είναι πρόκληση να εμποδίζουν τους συναδέλφους να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα με πρόσχημα δήθεν την προστασία της υγείας του λαού, αυτοί που την θυσιάζουν καθημερινά για τα κέρδη των λίγων".

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Αλαλούμ με το πρόγραμμα πρόληψης κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA
Το Τai chi βελτιώνει την ποιότητα ύπνου ασθενών με προχωρημένο καρκίνο πνεύμονα [μελέτη]