Για δικαίωση από την απόφαση του υπουργού Υγείας, κάνει λόγο η παράταξη Πανελλήνια Δημοκρατική Κίνηση Ιατρών (ΠΑΝΔΗΚΙ) στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ).

Με την απόφαση απαλλάσσεται ο αγγειοχειρουργός Γιώργος Ελευθερίου (φωτογραφία) από την κατηγορία για παράβαση καθήκοντος κατά την περίοδο 2019 - 2022, που άσκησε καθήκοντα γενικού γραμματέα του ΠΙΣ.

Σε ανακοίνωση της ΠΑΝΔΙΚΙ γίνεται λόγος για ετερόκλητη συμμαχία (ΣΥΡΙΖΑ - Εξαδάκτυλου - Παναγιωτίδη) στον ΠΙΣ, η οποία είχε ενημερωθεί με πληθώρα νομικών γνωμοδοτήσεων πως το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου δεν έχει ουδεμία πειθαρχική αρμοδιότητα έναντι οποιουδήποτε γιατρού.

"Ως εκ τούτου όλοι όσοι ψήφισαν (Εξαδάκτυλος, Βαρνάβας, Κουτσόπουλος, Βαβουρανάκης, Παναγιωτίδης, Ψυχογιός, Τζωρτζίνης, Παπανδρούδης, Ψαλτάκος) την παράνομη αυτή απόφαση είναι εκτεθειμένοι ηθικά, νομικά (αστικά και ποινικά) και πολιτικά, ιδιαίτερα ο πρόεδρος του ΠΙΣ Θ. Εξαδάκτυλος", αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το προεδρείο της ΠΑΝΔΗΚΙ ζητεί την άμεση παραίτηση Εξαδάκτυλου: "Η ενέργειά του αυτή, να ηγηθεί, αυτής της βαθύτατα αντιδημοκρατικής προσπάθειας, της ηθικής εξόντωσης ενός μέλους του διοικητικού συμβουλίου μέσω μίας παράνομης πειθαρχικής δίωξης, με μόνο λόγο ότι ο ίδιος (Γ. Ελευθερίου) και η συνδικαλιστική παράταξη, με την οποία αυτός εξελέγη (ΠΑΝΔΗΚΙ), είναι απέναντι στην προαναφερόμενη ετερόκλητη συμμαχία", σημειώνεται στην ανακοίνωση, στην οποία αναφέρονται τα εξής:

"Η δίωξη αυτή προδήλως εμπεριέχει έντονα στοιχεία πολιτικού και συνδικαλιστικού ρεβανσισμού και έτσι του στερεί, με πασιφανή τρόπο,  το αναγκαίο πολιτικό ήθος και κύρος για να ηγείται του ΠΙΣ, τον οποίο για άλλη μία φορά, με ενέργειές του, εκθέτει ανεπανόρθωτα. Οφείλει, αν έχει την ελάχιστη πολιτική ευθυξία, να υποβάλλει πάραυτα την παραίτησή του.

Η μεγάλη Παράταξη της ΠΑΝΔΗΚΙ, τα μέλη και οι ψηφοφόροι της, στέλνουν το ξεκάθαρο μήνυμα, στην ετερόκλητη και ευκαιριακή συμμαχία, ότι δεν προτίθεται να παρακολουθεί απαθής την προσπάθειά της να μετατρέψει τον ΠΙΣ σε μηχανισμό εξόντωσης των συνδικαλιστικών και πολιτικών της αντιπάλων, με πρακτικές που παραπέμπουν σε απολυταρχικά καθεστώτα και θυμίζουν εποχές,που ο ελληνικός λαός δεν θέλει να θυμάται. Θα είμαστε απέναντί σε κάθε τέτοια απόπειρα. Τους θυμίζουμε ότι ευτυχώς  ζούμε σε Δημοκρατία Δυτικού τύπου, όπου το Κράτος Δικαίου λειτουργεί.

Επιφυλασσόμενοι παντός νόμιμου δικαιώματος μας, όλοι μαζί ενωμένοι, με καθαρό πολιτικό λόγο και συνδικαλιστική συνέπεια, ετοιμάζουμε με ενότητα, ταπεινότητα αλλά και αποφασιστικότητα την επόμενη ημέρα του ΠΙΣ, μια ημέρα που θα μας οδηγήσει τολμηρά και αποφασιστικά μπροστά".

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Να δοκιμάσω να παίρνω μικροδόσεις καφέ;
Κάνε το όπως το "Γ. Παπανικολάου": Δεκάδες πρώιμες διαγνώσεις καρκίνου του πνεύμονα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα