Καμία ρύθμιση δεν έχει γίνει ακόμη για αύξηση στην αποζημίωση της εφημερίας των νοσοκομειακών γιατρών, παρά την πρόσφατη υπόσχεση του υπουργού Υγείας.

Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ), στην οποία επισημαίνονται τα εξής:

"Στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας των γιατρών ΕΣΥ, η εκτελεστική γραμματεία της ΟΕΝΓΕ είχε συνάντηση με τον υπουργό Υγείας.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης υποσχέθηκε τότε σημαντική αύξηση της ωριαίας αποζημίωσης των εφημεριών των γιατρών από 01/01/2024. Όμως, καμία σχετική εξαγγελία, ρύθμιση, ψήφιση δεν έχει υπάρξει μέχρι σήμερα.

Αντίθετα, ο υπουργός προχώρησε σε σκανδαλώδη αύξηση των μισθών των διοικητών των νοσοκομείων, των 'golden boys' της Υγείας, των μάνατζερ των δημόσιων νοσοκομείων - ΑΕ, για να προικοδοτήσει αυτούς που θα υλοποιήσουν την πολιτική της εμπορευματοποίησης και της ιδιωτικοποίησης της υγείας.

Έτσι, ένας διευθυντής ΕΣΥ λαμβάνει πλέον περίπου 40% του μισθού ενός διοικητή.

Γνωρίζουμε ότι ο κ. Χρυσοχοΐδης υπήρξε (κατά δήλωσή του) αμελής με την ανάγνωση των μνημονίων που ψήφισε. Αν έχει στοιχειώδη πολιτική ευθιξία, ας φροντίσει άμεσα να υπάρξει συνεπής έστω με αυτή την ελάχιστη υπόσχεσή του, σχετικά με την σημαντική αύξηση της ωριαίας αποζημίωσης των εφημεριών. Και ας νομοθετήσει συγχρόνως την αυτοτελή φορολόγηση των εφημεριών και το αφορολόγητο των υπερβαλλουσών εφημεριών (δηλαδή της υποχρεωτικής υπερεργασίας).

Ο αγώνας για τη διεκδίκηση του διπλασιασμού των  αποδοχών των γιατρών του ΕΣΥ συνεχίζεται. Η 48ωρη απεργία ήταν μόνο η αρχή. Δεν κάνουμε βήμα πίσω".

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Διαλείμματα άσκησης σε αίθουσες διδασκαλίας ενισχύουν τη μάθηση [μελέτη]
Εκτός ΕΣΥ για 2 χρόνια ο Ν. Χαυτούρας για την αναρρωτική άδεια σε κατηγορούμενο της υπόθεσης των Τεμπών
Μ. Εβδομάδα και Πάσχα: Οι διατροφικές ιδιαιτερότητες ανθρώπων με διαβήτη