Πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας της Κέιτ Μίντλετον, αναζητούν τα βρετανικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "The Sun", η πριγκίπισσα της Ουαλίας αναρρώνει στο νοσοκομείο, έχοντας στο πλευρό της τον σύζυγό της πρίγκιπα Γουίλιαμ. Εισήχθη στην Κλινική του Λονδίνου στις 17 Ιανουαρίου 2024 για προγραμματισμένη επέμβαση στην κοιλιά.

Όπως προκύπτει από επίσημη ανακοίνωση, η επέμβαση δεν σχετίζεται με καρκίνο, αλλά οι αξιωματούχοι δεν έχουν αποκαλύψει τη φύση της χειρουργικής επέμβασης, λόγω του "ιατρικού απορρήτου", ενώ από μία πηγή έγινε γνωστό πως η κατάσταση εξελίσσεται ομαλά.

Η προγραμματισμένη χειρουργική επέμβαση στην κοιλιά μπορεί να περιλαμβάνει οποιοδήποτε από τα ζωτικά ή αναπαραγωγικά όργανα όπως το στομάχι, το έντερο ή τη μήτρα.

Η γιατρός Zoe Williams ανέφερε στη Sun: "Αυτό μπορεί να είναι κάτι που την απασχολεί για όλη της τη ζωή και δεν έχει καταφέρει να επιλύσει ή ένα ζήτημα που έχει έρθει στο φως πιο πρόσφατα. Δύο εβδομάδες στο νοσοκομείο είναι περισσότερες από ό,τι θα περιμέναμε κανονικά, αλλά δεν έχει μια κανονική ζωή. Είναι η μελλοντική βασίλισσα, οπότε οι γιατροί θα είναι προσεκτικοί".

Σύμφωνα με τον δρ Williams: "Όλοι ελπίζουμε ότι είναι κάτι μικρό και η επέμβαση να είναι απλή, αλλά με οτιδήποτε ιατρικό δεν μπορείς ποτέ να είσαι απόλυτα σίγουρος για πώς θα πάνε τα πράγματα. Το πιο σημαντικό είναι ότι έχει αρκετό χρόνο αποθεραπείας και δεν είναι πολύ αγχωτικό για εκείνη και την οικογένειά της".

Η Κέιτ θα παραμείνει πλέον στην κλινική του Λονδίνου για έως και δύο εβδομάδες και είναι απίθανο να επιστρέψει στις δημόσιες υποχρεώσεις μέχρι μετά το Πάσχα.

Η Κέιτ χειρουργήθηκε ως παιδί και έχει μια ουλή τριών ιντσών στην αριστερή πλευρά του κεφαλιού της.

Μια επίσημη δήλωση ανέφερε ότι "η ουλή σχετίζεται με εγχείρηση στην παιδική ηλικία", αλλά ανέφερε ότι οι λεπτομέρειες της επέμβασης ήταν ιδιωτική υπόθεση.

Η πριγκίπισσα νοσηλεύτηκε επίσης για τρεις ημέρες με σοβαρή πρωινή ναυτία το 2012, ενώ ήταν έγκυος στον πρίγκιπα Τζορτζ.

Εισήχθη στο Νοσοκομείο King Edward VII, το οποίο είναι ένα ιδιωτικό νοσοκομείο που χρησιμοποιείται τακτικά από τη βασιλική οικογένεια.

Πηγές:
The Sun

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Γρίπη των πτηνών: Χαμηλός ο κίνδυνος μετάδοσης από τα ζώα στον άνθρωπο στις πόλεις
Τα νοσοκομεία με τη μεγαλύτερη φαρμακευτική δαπάνη [πίνακας]
1 στους 2 υγειονομικούς θεωρούν μη ασφαλή την παρεχόμενη φροντίδα, λόγω των ελλείψεων [ανάλυση]