Με επιπλέον 1.800 ευρώ τον μήνα θα ανταμειφθούν οι στρατιωτικοί γιατροί που θα δεχτούν να εργαστούν σε δημόσια νοσοκομεία, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Γ. Κεφαλογιάννης.

Για αντιφατικό μήνυμα κάνει λόγο η παράταξη "Μέτωπο" νοσοκομειακών γιατρών, σημειώνοντας πως το υπουργείο Εθνικής Άμυνας αναγνωρίζει πως χρειάζονται μεγαλύτεροι μισθοί στο ΕΣΥ, την ώρα που το υπουργείο Υγείας αποκλείει οποιαδήποτε αύξηση.

Σε σημερινή ανακοίνωση του "Μετώπου" αναφέρονται αναλυτικά τα ακόλουθα:

"Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας αναγνωρίζει προφανώς ότι οι μισθοί στο ΕΣΥ είναι εξευτελιστικοί και για αυτό ανακοίνωσε δια του υφυπουργού Γ. Κεφαλογιάννη ότι όποιος στρατιωτικός γιατρός απασχοληθεί σε νοσοκομείο του ΕΣΥ θα λάβει, πέραν του μισθού του, επιπλέον 1.800 ευρώ. Παραδέχεται δηλαδή ότι για να δεχτεί κάποιος γιατρός να δουλέψει στο ΕΣΥ θα πρέπει να λαμβάνει τουλάχιστον διπλάσιο μισθό.

Την ίδια στιγμή ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης αποκλείει οποιαδήποτε αύξηση στους γιατρούς ΕΣΥ, επειδή λεφτά δεν υπάρχουν, παρόλο που ο πρωθυπουργός κομπάζει ότι η οικονομία καλπάζει και κομπορρημονεί ότι όλοι οι 'κουτόφραγκοι' μας θαυμάζουν για το νέο ελληνικό οικονομικό θαύμα (sic).

Βέβαια η πρακτική δείχνει ότι λεφτά υπάρχουν για την κυβέρνηση, αρκεί να αφορούν τη χρηματοδότηση του μεγάλου ιδιωτικού τομέα της υγείας.

Έχει γίνει πλέον ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση θεωρεί πως οι γιατροί του ΕΣΥ θα πρέπει να εργάζονται μόνο για τη «συλλογή εμπειριών» (κατά Κεραμέως), ή να ζουν μόνον για να δουλεύουν (σύμφωνα με το νέο αφήγημα παράλληλης απασχόλησης σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα) και η όποια αύξηση δικαιούνται εξαντλείται σε ένα (1) ευρώ την ώρα εφημερίας, κι αυτό υπερφορολογημένο.

Έστω την ύστατη στιγμή ας νομοθετήσει η κυβέρνηση την αυτοτελή φορολόγηση των τακτικών και το αφορολόγητο των πρόσθετων εφημεριών, και ας καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου για διπλασιασμό των καθαρών αποδοχών, για προσλήψεις γιατρών και βελτίωση των συνθηκών εργασίας.

Αλλιώς, μπορούν να άδουν όλοι μαζί στην κυβέρνηση, με τον Άδωνι να χοροστατεί, το παλιό εκείνο άσμα των Φατμέ:

Μπλέξαν ο γραμμές μας, μπλέξαν οι γραμμές"...

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Μη επεμβατική ''εικονική βιοψία'' σαρώνει το δέρμα για καρκινικά κύτταρα
Φόρουμ - Δελφών: 1 στους 3 Έλληνες διαφωνούν με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στα παιδιά
Συμβουλές για να αντιμετωπίσετε το άγχος πριν από μια ιατρική εξέταση