Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία προχωρούν την Πέμπτη γιατροί και εργαζόμενοι στην Υγεία, την Πρόνοια και το ΕΚΑΒ.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί και εργαζόμενοι πραγματοποιούν στις 8.30 το πρωί της ίδιας μέρας συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Μαβίλη και στη συνέχεια πορεία προς το υπουργείο Υγείας.

Η Ομοσπονδία νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) ζητεί διπλασιασμό μισθών και αποζημίωσης εφημεριών, αυτοτελή φορολόγηση των εφημεριών, αφορολόγητες πρόσθετες εφημερίες, διπλασιασμό προσωπικού, ταυτόχρονη προκήρυξη του συνόλου των κενών οργανικών θέσεων ανά ειδικότητα.

Διεκδικεί, επίσης, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, να μη συγχωνευτεί, να μην κλείσει, κανένα τμήμα, καμία κλινική, κανένα νοσοκομείο, να μπει τέλος στις μετακινήσεις και να μην υπάρξουν πληρωμές από τους ασθενείς.

Η Ένωση νοσοκομειακών γιατρών Αττικής (ΕΙΝΑΠ) καλεί τα μέλη της να δώσουν το παρών στην κινητοποίηση και διεκδικεί διπλασιασμό μισθών και χρηματοδότησης της Υγείας.

Το προεδρείο της Ομοσπονδίας εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) διεκδικεί: αύξηση μισθών, επαναχορήγηση 13ου και 14ου μισθού, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση συμβασιούχων - επικουρικών, ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας σε όλους τους κλάδους, χρηματοδότηση της Υγείας και αναβάθμιση ιατροξενοδοχειακού εξοπλισμού.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Kρατά δυνάμεις και ποντάρει στα προϊόντα non-Covid η Pfizer
Γιατί πονά το σώμα μου
Ο θυμός αυξάνει τον μακροπρόθεσμο κίνδυνο καρδιοπάθειας [μελέτη]