Την προσοχή των χρηστών του συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, εφιστούν οι ειδικοί της ΗΔΙΚΑ, λόγω απόπειρας απάτης με υπολογιστή σχετικά με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση.

Σε ανακοίνωση της ΗΔΙΚΑ αναφέρονται τα ακόλουθα:

Εφιστούμε την προσοχή σας στο ότι ο επίσημος ιστότοπος του Συστήματος Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης, που λειτουργεί η ΗΔΙΚΑ ΑΕ για λογαριασμό του Υπουργείου Υγείας, είναι: www.e-prescription.gr.   

Επειδή έχουν εντοπιστεί κακόβουλα sites, που διενεργούν απάτη με υπολογιστή (386Α ΠΚ), μιμούμενα με αναγραμματισμό τον επίσημο ιστότοπο της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης (χρησιμοποιώντας ακόμη και απομιμήσεις των επίσημων λογοτύπων του ΣΗΣ, του υπουργείου Υγείας και εποπτευόμενων φορέων του), καλούμε τους χρήστες του ΣΗΣ να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί κατά την είσοδό τους στο σύστημα, και να επιβεβαιώνουν οπωσδήποτε τη σωστή διεύθυνση URL πριν εισάγουν τους κωδικούς τους. Ιδίως, εφόσον αναζητούν πρόσβαση στο ΣΗΣ μέσω μηχανών αναζήτησης (πχ. Google, Bing, κλπ.). 

Επιπλέον, καλούμε τους χρήστες του ΣΗΣ, ανεξάρτητα από το εάν έχουν διαπιστώσει ή όχι τέτοιο περιστατικό να προχωρήσουν άμεσα σε αλλαγή του προσωπικού τους κωδικού πρόσβασης (password), για λόγους ασφαλείας.

Για κάθε σχετικό ζήτημα, που ενδεχομένως υποπέσει στην αντίληψή τους, μπορούν να επικοινωνούν με την ΗΔΙΚΑ ΑΕ στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected].

Πηγές:
ΦΣΘ

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Τροφές για καλή υγεία του εντέρου
Το ΕΣΥ σε αναζήτηση παθολόγων - Η κατάσταση σε 4 "κόκκινα" νοσοκομεία
Εγκαίνια της ανακαινισμένης Ψυχιατρικής Κλινικής του "Αγία Όλγα"