Η Ομοσπονδία εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) συμμετέχει στις αγωνιστικές εκδηλώσεις της Πρωτομαγιάς, προκηρύσσοντας 24ωρη Απεργιακή πανυγειονομική κινητοποίηση την Πέμπτη 1 Μάϊου.
Όπως ανακοινώθηκε από το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ, συνεχίζονται οι αγώνες για τη σωτηρία της Δημόσιας Υγείας, της Πρόνοιας και του ΕΚΑΒ.
Στην ανακοίνωση αναφέρονται αναλυτικά τα ακόλουθα:
Το δημόσιο σύστημα Υγείας πάσχει από την υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση λόγω των χαμηλών δημόσιων δαπανών Υγείας (5,5% του ΑΕΠ).
Το κύμα μαζικών αποχωρήσεων υγειονομικών από το ΕΣΥ συνεχίζεται λόγω χαμηλών αμοιβών, δυσμενών συνθηκών εργασίας, μη ένταξης στα ΒΑΕ, μη μονιμοποίησης των συμβασιούχων.
Χρειάζεται λοιπόν να δοθούν περισσότερα χρήματα από το Κράτος στο ΕΣΥ και αξιοπρέπεια στις συνθήκες εργασίας και τις αμοιβές του υγειονομικού προσωπικού.
Η ΠΟΕΔΗΝ διεκδικεί:
- Αύξηση μισθών - ωρομισθίων.
- Επαναχορήγηση 13ου και 14ου μισθού.
- Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
- Μονιμοποίηση συμβασιούχων – επικουρικών.
- Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα (ΒΑΕ).
Οι υγειονομικοί θα συμμετάσχουν στην απεργιακή συγκέντρωση για την Αθήνα στην πλατεία Κοραή, στις 11πμ.
Για την Περιφέρεια, συμμετοχή στα Συλλαλητήρια που οργανώνουν τα Νομαρχιακά Τμήματα της ΑΔΕΔΥ.
Ειδήσεις υγείας σήμερα
Λ. Μπαρμπετάκη: Η αξιοποίηση των ιατρικών δεδομένων κλειδί για μία δίκαιη και βιώσιμη φαρμακευτική πολιτική
Lavipharm: Αύξηση 46,8% στα καθαρά κέρδη τριμήνου
Υγιεινή διατροφή: Τα συχνά λάθη που κάνουμε