Αιχμές για την αξιοπιστία των χθεσινών ανακοινώσεων του υπουργού Υγείας για τα Επείγοντα, αφήνει ο πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Αθήνας - Πειραιά (ΕΙΝΑΠ).

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Γεωργιάδη, ο πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Γιώργος Σιδέρης (φωτογραφία) επισημαίνει τα εξής:

"Όπως ήταν αναμενόμενο, το μαγικό...βραχιόλακι των ασθενών στα ΤΕΠ τελικά πολλαπλασίασε γιατρούς, νοσηλευτές, κρεβάτια, κλίνες, φορεία και ΕΚΑΒ. Άλλαξε την εμπειρία των ασθενών, μείωσε τις ώρες αναμονής, κανείς δεν διαμαρτύρεται. 

Αυτά δήλωσε ο υπουργός Υγείας σε άλλο ένα ανερμάτιστο προπαγανδιστικό ρεσιτάλ. Βέβαια, ξέχασε να πει ότι 30 Ιουλίου λείπει το 30% των κατοίκων της Αττικής, ότι η πλειοψηφία των νοσηλευτών παίρνει άδεια δύο βδομάδες σπαστα (μια και μια) και ότι στις πρόσφατες εφημερίες πχ στο Αττικόν 60 - 80 ασθενείς ήταν σε ράντζα και φορεία στους διαδρόμους (κάποιοι έγιναν εισαγωγή σε ράντζο και πήραν εξιτήριο από ράντζο). 

Του στέλνουν λέει και βίντεο γιατροί από το ΚΑΤ, που δηλώνουν ότι 'είναι απίστευτο που για πρώτη φορά βλέπουν άδειο το διάδρομο'. Από όσο ξέρουμε, ο συμπαθεστατος κύριος που εμφανίζεται σε διάφορα βίντεο με την έκφραση 'τέτοια τάξη τέτοια αλφάδια' δεν είναι γιατρός στο ΚΑΤ. 

Κάντε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, αυξήστε τη χρηματοδότηση, ανοίξτε τα νοσοκομεία που κλείσατε εσείς και οι προηγούμενοι και ενισχύστε την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Υλοποιήστε την πρόταση της ΕΙΝΑΠ για το εφημεριακό που σας έχουμε στείλει από 20 Ιουνίου 2025. Μόνο έτσι θα πάρουν ανάσα ασθενείς και υγειονομικοί στις εφημερίες".

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΕΚΑΒ: Η Σχολή Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης εντάσσεται με επιτυχία στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ 2025
ΕΦΕΤ: Ανακαλούνται γνωστά προϊόντα σοκολάτας
Η ατμοσφαιρική ρύπανση είναι πιθανό να συμβάλλει σε απόφραξη αρτηριών και καρδιακή νόσο [μελέτη[