Όταν βακτήρια ή άλλα μικρόβια βρεθούν στο φαγητό σας μπορεί να σας αρρωστήσουν.
Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές για την ασφάλεια τροφίμων, σύμφωνα με το National Digestive Diseases Information Clearinghouse των ΗΠΑ.
- Βάλτε αμέσως στο ψυγείο τα υπολείμματα των γευμάτων.
- Σιγουρευτείτε ότι όλα τα τρόφιμα μαγειρεύονται επαρκώς και σε σωστή θερμοκρασία.
- Μην εκθέτετε ωμό κρέας σε άλλα τρόφιμα.
- Να πλένετε καλά τα χέρια σας μετά την επαφή με ωμά τρόφιμα και πάντα πριν την προετοιμασία του φαγητού.
- Πλύντε με ζεστό νερό και σαπούνι όλα τα είδη κουζίνας.
- Να πλένετε τα σφουγγάρια και τις πετσέτες πιάτων συχνά.
- Πλύντε όλα τα φρέσκα προϊόντα πριν την κατανάλωση ή την προετοιμασία.
- Να βάζετε στο ψυγείο τροφές κατά τη διάρκεια του μαριναρίσματος ή της απόψυξης αντί να τις αφήνετε στον πάγκο.
- Μην γεμίζετε το ψυγείο με πολλά λαχανικά που εμποδίζουν την κυκλοφορία του αέρα.
Πηγές:
National Digestive Diseases Information Clearinghouse.
Ειδήσεις υγείας σήμερα
Η διέγερση νωτιαίου μυελού ως σύγχρονη λύση για τον χρόνιο πόνο
Θεσσαλονίκη: Αλυσίδα ζωής ξημερώματα Χριστουγέννων στο ‘’Γ.Παπανικολάου’’
Πέντε φαρμακοβιομηχανίες στις 5 πιο κερδοφόρες εταιρείες στον κόσμο το 2025