Όταν βακτήρια ή άλλα μικρόβια βρεθούν στο φαγητό σας μπορεί να σας αρρωστήσουν.

Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές για την ασφάλεια τροφίμων, σύμφωνα με το National Digestive Diseases Information Clearinghouse των ΗΠΑ.

  • Βάλτε αμέσως στο ψυγείο τα υπολείμματα των γευμάτων.
  • Σιγουρευτείτε ότι όλα τα τρόφιμα μαγειρεύονται επαρκώς και σε σωστή θερμοκρασία.
  • Μην εκθέτετε ωμό κρέας σε άλλα τρόφιμα.
  • Να πλένετε καλά τα χέρια σας μετά την επαφή με ωμά τρόφιμα και πάντα πριν την προετοιμασία του φαγητού.
  • Πλύντε με ζεστό νερό και σαπούνι όλα τα είδη κουζίνας.
  • Να πλένετε τα σφουγγάρια και τις πετσέτες πιάτων συχνά.
  • Πλύντε όλα τα φρέσκα προϊόντα πριν την κατανάλωση ή την προετοιμασία.
  • Να βάζετε στο ψυγείο τροφές κατά τη διάρκεια του μαριναρίσματος ή της απόψυξης αντί να τις αφήνετε στον πάγκο.
  • Μην γεμίζετε το ψυγείο με πολλά λαχανικά που εμποδίζουν την κυκλοφορία του αέρα.

Πηγές:
National Digestive Diseases Information Clearinghouse.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Η διέγερση νωτιαίου μυελού ως σύγχρονη λύση για τον χρόνιο πόνο
Θεσσαλονίκη: Αλυσίδα ζωής ξημερώματα Χριστουγέννων στο  ‘’Γ.Παπανικολάου’’
Πέντε φαρμακοβιομηχανίες στις 5 πιο κερδοφόρες εταιρείες στον κόσμο το 2025