Γράφει ο Δημήτρης Καραγιώργος

Παραιτήθηκε σήμερα ο διοικητής του νοσοκομείου Κορίνθου, μετά το θόρυβο που ξέσπασε με την αγορά ομολόγων αξίας 2.5 εκατομμυρίων ευρώ. Ο κ. Δημήτρης Κοσμάς υπέβαλε την παραίτησή του, η οποία και έγινε δεκτή από τον υπουργό Υγείας.

Με ανακοίνωσή του, ωστόσο, επισημαίνει ότι οι ενέργειές του ήταν σύννομες και πως δεν έθεσε σε κίνδυνο τα χρήματα του νοσοκομείου.

Για το αν έχουν γίνει τοποθετήσεις σε «δομημένα» ομόλογα και από άλλες διοικήσεις νοσοκομείων, ρωτήθηκαν σήμερα οι διοικητές των επτά Διοικήσεων Υγειονομικών Περιφερειών (ΔΥΠΕ), κατά τη διάρκεια σύσκεψης που έγινε στο υπουργείο Υγείας.

Όπως ανακοινώθηκε, οι «δυπεάρχες» απάντησαν ότι καμία διοίκηση δεν έχει τοποθετήσεις σε ομόλογα ή άλλου είδους χρηματοοικονομικά προϊόντα, σύμφωνα με την ενημέρωση που έλαβαν από τους διοικητές των νοσοκομείων.

Αίσθηση προκάλεσαν σημερινές δηλώσεις του υφυπουργού Υγείας κ. Θανάση Γιαννόπουλου, ο οποίος τόνισε ότι οι δοσοληψίες με τα ομόλογα ‘του θυμίζουν την εποχή Κοσκωτά.’

O υπεύθυνος Υγείας του κοινοβουλευτικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ κ. Χρήστος Πρωτόπαπας, δήλωσε ότι η υπόθεση του νοσοκομείου Κορίνθου εγείρει ερωτήματα για το αν έχουν προχωρήσει σε ανάλογες παράνομες πράξεις και «παιχνίδια» με ομόλογα κι άλλες διοικήσεις δημόσιων νοσοκομείων.

Ζήτησε από το υπουργείο Υγείας να τοποθετηθεί άμεσα και υπεύθυνα, παρέχοντας τα σχετικά στοιχεία. Σε κάθε περίπτωση, το ΠΑΣΟΚ θα προχωρήσει στις σχετικές διαδικασίες μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
10λεπτη έντονη άσκηση συμβάλλει στην καταπολέμηση του καρκίνου του εντέρου
Καρδιά: Ποια αντιμετώπιση είναι καλύτερη για φραγμένες αρτηρίες γυναικών [μελέτη]
Λιποαναρρόφηση: Η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να συμβάλλει σε μεγαλύτερη ασφάλεια