Οι αντικαρκινογόνες ιδιότητες των καρότων ενισχύονται κατά 25% αν μαγειρεύονται ολόκληρα παρά τεμαχισμένα προηγουμένως, ανακάλυψε νέα έρευνα.
Επιπλέον, έτσι έχουν καλύτερη γεύση, σύμφωνα με επιστήμονες του Πανεπιστημίου Newcastle, καθώς κατακρατείται περισσότερη ζάχαρη.
Ο τεμαχισμός των καρότων αυξάνει την επιφάνεια του τροφίμου τόσο ώστε οι θρεπτικές ουσίες να φεύγουν στο νερό καθώς μαγειρεύεται το καρότο, δήλωσε η επικεφαλής της έρευνας Dr. Kirsten Brandt.
Μαγειρεύοντάς τα ολόκληρα και τεμαχίζοντάς τα στη συνέχεια αιχμαλωτίζεται και η γεύση και οι θρεπτικές ουσίες.
Η Brandt, με συναδέλφους της από το Πανεπιστήμιο της Δανίας ανακάλυψαν τα οφέλη για την υγεία της αντικαρκινικής ουσίας φαλκαρινόλης στα καρότα, πριν από 4 χρόνια.
Σε έρευνα που έγινε σχετικά με τη γεύση, σε 100 άτομα, τα 80 προτίμησαν τη γεύση των καρότων που μαγειρεύτηκαν ολόκληρα.
Ειδήσεις υγείας σήμερα
Χρήση κάνναβης από εφήβους βλάπτει τις σχολικές επιδόσεις και τη συναισθηματική υγεία
ΕΟΦ: Απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης συμπληρώματος για τον ύπνο
Ανακαλούνται παρτίδες αντιβιοτικού - Τι αναφέρεται σε απόφαση του ΕΟΦ