Του Δημήτρη Καραγιώργου

'Είμαι διατεθειμένος να κλειστώ, για όσες μέρες χρειαστεί, με τους ειδικούς στο υπουργείο, μέχρι να βρεθεί η πιο βιώσιμη λύση για τον ΕΟΠΥΥ και την πρωτοβάθμια'.

Αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας το Σάββατο σε φόρουμ για τις πολιτικές Υγείας, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Καλαμάτα.

Ο υπουργός Υγείας ανέδειξε την ανάγκη να υπάρξει ριζική μεταρρύθμιση στον ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να ξεπεράσει τα οικονομικά του προβλήματα και να προσφέρει ποιοτικές και φθηνές υπηρεσίες στον πολίτη.

Το χρονοδιάγραμμα - είπε - είναι σφιχτό. Πρέπει να υπάρξουν αποφάσεις έως το τέλος Οκτωβρίου και να λειτουργήσει το νέο σύστημα από την 1η Νοεμβρίου.

Σημείωσε, ωστόσο, ότι δεν θα λάβει μόνος του τις αποφάσεις, καθώς το θέμα τον υπερβαίνει.

Προνοιακό

Μιλώντας στο ίδιο φόρουμ, ο καθηγητής Οικονομικών της Υγείας κ. Γιάννης Κυριόπουλος, προειδοποίησε ότι εάν δεν πετύχει η μεταρρύθμιση στην πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας, τότε οδηγούμαστε σε ένα κρατικό - προνοιακό μοντέλο.

Στην περίπτωση αυτή - εξήγησε - θα παρέχονται υπηρεσίες χαμηλής ποιότητας μόνον σε φτωχούς, ανέργους και συνταξιούχους, με ένα υψηλό ετήσιο κόστος 5 δισ. ευρώ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Covid: Απότομη αύξηση του ιικού φορτίου στη Θεσσαλονίκη
Τι προκαλεί ο κλιματισμός στο σώμα σας
Πανώλη στα αιγοπρόβατα: Σε «Κατάσταση Ειδικής Κινητοποίησης» η Θεσσαλία