Την έναρξη διεθνούς εκστρατείας, προκειμένου να μην προχωρήσει η διαδικασία αξιολόγησης του προσωπικού των δημόσιων νοσοκομείων, ανακοίνωσε η Ομοσπονδία του κλάδου (ΠΟΕΔΗΝ).

Η καμπάνια υλοποιείται μέσω των διαδικτυακών τόπων www.avaaz.org και www.ipetitions.com και στοχεύει στην απόσυρση του νόμου 4250/2014 περί “αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων”.

Το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνει ότι με την ενέργεια αυτή στοχεύει στο να αναδειχθεί ο αυταρχισμός και η αυθαιρεσία της κυβέρνησης στην μεθοδευμένη αξιολόγηση – κατάταξη των υγειονομικών:

“Η αξιολόγηση στοχεύει στη διάλυση της Δημόσιας Υγείας και σε νέες μειώσεις μισθών. Ταυτόχρονα, εγκαθιδρύει διαρκή κινητικότητα και συστήνει τη νέα δεξαμενή διαθεσιμοτήτων – απολύσεων”.

Εκτιμά, δε, ότι η προωθούμενη διαδικασία δεν είναι αξιολόγηση, αλλά ποσοστιαία κατάταξη των υπαλλήλων στους υποχρηματοδοτούμενους και υποστελεχομένους φορείς του δημοσίου.

Ζητεί:

Απόσυρση του άδικου συστήματος προδιαγεγραμμένης αξιολόγησης - κατάταξης των υπαλλήλων του Δημοσίου Τομέα.

Εφαρμογή ενός σύγχρονου νομοθετικού πλαισίου για μια αποδοτική δημόσια διοίκηση μέσα από υπεύθυνες, αξιοκρατικές και αδιάβλητες διαδικασίες, χωρίς την εγκαθίδρυση διαρκούς κινητικότητας, χωρίς νέες Διαθεσιμότητες και απολύσεις υπαλλήλων.

Σχεδιασμό κάλυψης αναγκών των δημοσίων υπηρεσιών Υγείας, σύμφωνα με τα διεθνώς αποδεκτά ποιοτικά και ποσοτικά πρότυπα και απαιτήσεις.

Υγεία

Διεκδικεί, επόσης, βελτίωση των συνθηκών και όρων εργασίας και λήψη των αναγκαίων μέτρων, που να διασφαλίζουν τη σωματική και ψυχική υγεία των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία.

Επαρκή στελέχωση και χρηματοδότηση των δημόσιων υπηρεσιών Υγείας, ώστε να είναι σε θέση να προσφέρουν δωρεάν, εύκολη, προσιτή και καθολική πρόσβαση στους πολίτες.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Η πρώτη Ελληνίδα στην οποία συνταγογραφήθηκε ιατρική κάνναβη - Τα αποτελέσματα
Διστακτικοί απέναντι στον εμβολιασμό ενηλίκων οι μισοί Έλληνες - Πόσοι είναι αρνητές [μελέτη]
Γεωργιάδης - Δημητρίου: ΑΜΚΑ στους Κύπριους φοιτητές για δωρεάν περίθαλψη στην Ελλάδα