Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως – αριθμ. φύλλου 2195/27 Ιουλίου 2017 - απόφαση του Αν. Υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Χουλιαράκη, με την οποία παρατείνεται η εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών μέχρι 30.6.2018.

«Η παράταση αυτή για την οποίαν είχε δεσμευθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΟΠΥΥ, ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κ. Σωτήριος Μπερσίμης, είναι μεν μία λύση, αλλά θα είναι χωρίς περιεχόμενο εάν δεν γίνει ταχύτατα η εκκαθάριση, η εξόφληση και η απόδοση των οφειλομένων στους παρόχους υγείας», επισημαίνει ο ΠΙΣ και προσθέτει:

«Με τις υφιστάμενες συνθήκες των Ταμείων τα οποία δεν έχουν εκκαθαρίσει τις οφειλές προς τους ιατρούς και τα εργαστήρια και τους άλλους παρόχους υγείας, δεν υπάρχουν μεγάλα περιθώρια αισιοδοξίας.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, ώστε να προχωρήσει η εξόφληση. Παράλληλα, οι πάροχοι υγείας θα πρέπει να είναι έτοιμοι να διεκδικήσουν με κάθε τρόπο τα οφειλόμενα.

Η αγανάκτηση των παρόχων, όπως εκφράζεται καθημερινά είναι μεγάλη και θα πρέπει να καταλάβουν όλοι όσοι διοικούν τα Ασφαλιστικά Ταμεία, αλλά και η πολιτική ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου ότι οι υποχρεώσεις των παρόχων είναι τέτοιου μεγέθους, ώστε αδυνατούν να επιβιώσουν».

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ο διπλός "Μαραθώνιος" των παιδιάτρων της Β. Ελλάδας με...τερματισμό τη Μαδαγασκάρη
Η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ψηφιακή Δεκαετία
Πασχαλινές δραστηριότητες για όλη την οικογένεια