Νέα αίτηση ακύρωσης θα ασκήσουν οι φαρμακοποιοί κατά της γνωμοδότησης του Συμβουλίου της Επικρατείας για το ιδιοκτησιακό.

Όπως ανακοίνωσε το προεδρείο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), η γνωμοδότηση αφορά έναν προκαταρκτικό και διαδικαστικό έλεγχο του σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος που εξέδωσε το υπουργείο Υγείας και όχι ευθύ έλεγχο συνταγματικότητάς του.

Η αντιπαράθεση υπουργείου – φαρμακοποιών σχετίζεται με την 26/2018 Γνωμοδότηση του Ε΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας για την επεξεργασία σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος “Ρυθμίσεις επαγγέλματος φαρμακοποιού – Ίδρυση φαρμακείου”.

Το προεδρείο του ΠΦΣ αναφέρει πως σέβεται το περιεχόμενο της γνωμοδότησης, αλλά διαφωνεί απολύτως, διότι έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το Σύνταγμα και το Ενωσιακό κεκτημένο:

Ο ΠΦΣ θα ασκήσει αμέσως μετά την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος, αίτηση ακύρωσης και αναστολής.

Ολομέλεια

Με τον τρόπο αυτό, θα κριθεί πια στην Ολομέλεια του ΣτΕ η αντισυνταγματικότητα του Προεδρικού Διατάγματος και η μη συμβατότητα του με το Ενωσιακό κεκτημένο.

Σύμφωνα με τους φαρμακοποιούς, θα πρέπει να καταστεί αντιληπτό από όλους και ιδίως από τους διάφορους “επενδυτές μη φαρμακοποιούς”, ότι ο ΠΦΣ και οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι θα προσβάλλουν στα αρμόδια δικαστήρια κάθε τυχόν άδεια ίδρυσης φαρμακείου που θα χορηγηθεί σε ιδιώτες.

Ο πρόεδρος του ΠΦΣ προειδοποιεί, μάλιστα, τους επενδυτές μη φαρμακοποιούς πως εάν επενδύσουν στην ίδρυση φαρμακείου θα χάσουν τα χρήματα τους.

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Συμβουλές για ασφαλή κατανάλωση αλκοόλ το Πάσχα
Απολαύστε το γιορτινό τραπέζι του Πάσχα χωρίς καούρα και δυσπεψία
Πασχαλινό τραπέζι χωρίς ενοχές! 10 tips για να το απολαύσετε