Τη διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης (ΕΔΕ) και ιατροδικαστικής εξέτασης, διέταξε η διοίκηση του “Σισμανόγλειου” νοσοκομείου για τον θάνατο του Αλέκου Λάλου.

Ο 73χρονος πρώην δήμαρχος Φιλαδέλφειας εισήχθη στο νοσοκομείο με πόνο στην πλάτη και πήρε εξιτήριο, καθώς διαγνώστηκε “ψύξη”. Μία ώρα αργότερα, ο άτυχος άνδρας έχασε τη ζωή του...

Ιδού πώς περιγράφει το περιστατικό ο γιος του και σημερινός αντιδήμαρχος Φιλαδέλφειας Μιχάλης Λάλος, με ανάρτησή του στο facebook:

“8.45 καλώ το 166 για ασθενοφόρο που θα πάρει τον πατέρα μου με συμπτώματα εμφράγματος.

10.15 ξανακαλώ και μου λένε ότι ακόμη δεν έχει ξεκινήσει και δεν ξέρουνε και πότε θα υπάρχει.

Τον πηγαίνω στο Σισμανόγλειο μόνος μου. Τον παραδίδω στους γιατρούς με το ιστορικό καρδιοπάθειας του.

Του κάνουν εξετάσεις και μου τον δίνουν πίσω για το σπίτι με διάγνωση μυοσκελετικού πόνου (ψύξη).

Μία ώρα μετά πεθαίνει στο σπίτι 2 μέρες μετά τον καυγά της Βουλής για το ποιος πήρε τις περισσότερες μίζες στον χώρο της υγείας.

Ο Αλέκος έφυγε με τρόπο που ντροπιάζει αυτό το κράτος… Καλό ταξίδι πατέρα… Ξέχνα τους…”.

Ανακοίνωση

Για το τραγικό αυτό περιστατικό, η διοίκηση του “Σισμανόγλειου” εξέδωσε την Κυριακή την εξής ανακοίνωση:

“Ο ασθενής Α.Λ., ετών 73, προσήλθε στα ΤΕΠ (τμήμα επειγόντων περιστατικών) κατά την πρωινή εφημερία της Παρασκευής 23-2-2018, αιτιώμενος εντοπισμένο άλγος στη μεσοπλάτια χώρα, με διαλείποντα χαρακτήρα που υφέθηκε με τη λήψη αναλγητικών.

Έγινε ο εργαστηριακός έλεγχος που κρίθηκε απαραίτητος (ΗΚΓφημα, ακτινογραφία θώρακα, αιματολογικός και βιοχημικός έλεγχος με επαναληπτική λήψη καρδιακών ενζύμων και τροπονίνης), ο οποίος ήταν αρνητικός για οξύ ισχαιμικό επεισόδιο του μυοκαρδίου.
Ο ασθενής αποχώρησε σε καλή κλινική κατάσταση με τις κατάλληλες οδηγίες και σε περίπτωση επανάληψης του άλγους, να απευθυνθεί σε εφημερεύον νοσοκομείο.

Αναμένονται τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης και θα διεξαχθεί σχετική ΕΔΕ για να διαπιστωθεί εάν προκύπτουν ευθύνες”.

Πόρισμα

Το πόρισμα των ιατροδικαστών έδειξε πως ο άτυχος άνδρας έχασε τη ζωή του από "διαχωριστικό ανεύρυσμα αορτής".

Πρόκειται για σοβαρό πρόβλημα, το οποίο συνίσταται στο σχίσιμο του εσωτερικού στρώματος του συγκεκτριμένου αγγείου, το οποίο εκφύεται από την καρδιά.

Το διαχωριστικό ανεύρυσμα αορτής εμφανίζεται περισσότερο σε άνδρες, στις ηλικίες άνω των 60 ετών.

Δημ.Κ.