Σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ της Ομοσπονδίας εργαζομένων στα νοσηλευτικά ιδρύματα (ΠΟΕΔΗΝ) και της διοίκησης του νοσοκομείου Σαντορίνης, έχουν προκαλέσει καταγγελίες για το καθεστώς διορισμού στελεχών.

Το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ κατήγγειλε την Παρασκευή πως ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης έχει τοποθετήσει μία σειρά από πρόσωπα τα οποία δεν γνωρίζουν από διοίκηση μονάδων Υγείας. Παραθέτει, δε, μία σειρά από περιπτώσεις:

Έπειτα από έναν χρόνο υπηρεσίες, η διοίκηση δεν ανανέωσε τη σύμβαση του διοικητικού διευθυντή, ο οποίος – σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ – είχε μεγάλη εμπειρία στη διοίκηση νοσοκομείων.

Τον Μάιο του 2017, ανανεώθηκε για έναν χρόνο η σύμβαση του υποδιευθυντή Διοικητικού, ενώ ταυτόχρονα προκηρύχθηκε η θέση του. Τελικά, έπειτα από τέσσερις μήνες απολύθηκε.

Στη θέση του διοικητικού διευθυντή προσελήφθη υπάλληλο με προϋπηρεσία σε...εργοστάσιο με λαμπτήρες.

Στη θέση του υποδιευθυντή Διοικητικής Υπηρεσίας προσελήφθη υπάλληλος με προϋπηρεσία στο λαδεμπόριο (υπάλληλος ελαιοτριβείου).

Τον Οκτώβριο του 2016, η διοίκηση του νοσοκομείου ανατέθηκε σε οικονομολόγο, η οποία απολύθηκε τον περασμένο Ιανουάριο και στη θέση της διορίστηκε μετακλητός υπάλληλος με ειδικότητα μηχανικός μοτοσυκλετών.

Τον Ιανουάριο του 2017, προσελήφθη ένα ικανό στέλεχος ως υποδιευθύντρια Οικονομικού, η οποία απολύθηκε εννέα μήνες αργότερα, προκειμένου να πάρει τη θέση της (σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ) στέλεχος της τοπικής ΣΥΡΙΖΑ.

Κατάπτυστη

Η διοίκηση του νοσοκομείου απάντησε στις καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ, τις οποίες χαρακτήρισε “κατάπτυστες και γεμάτες ψεύδη”.

Δήλωσε, δε, πως εάν δεν ανακληθεί, θα προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες:

“Είναι πραγματικά ντροπιαστικό για ένα συνδικαλιστικό όργανο να καταφέρεται με σκαιό τρόπο εναντίον εργαζόμενων, οι οποίοι ζουν χιλιόμετρα μακριά από τις οικογένειές τους και εργάζονται νυχθημερόν ώστε οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Θήρας να απολαμβάνουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες Υγείας”.

Ως προς την πλήρωση θέσεων του νοσοκομείου, επισημαίνει πως θα γίνει με δημοσίευση προκήρυξης και έλεγχο νομιμότητας του ΑΣΕΠ, σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, που διασφαλίζει μια απόλυτα διαφανή διαδικασία.

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Μ. Κουκουράκης: Έρχονται ριζικές αλλαγές στην αντιμετώπιση του καρκίνου
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management