Συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας προτίθεται να ζητήσει η Ομοσπονδία  Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδος (ΟΣΝΙΕ) που αντιπροσωπεύει το προσωπικό που απασχολείται στον ιδιωτικό τομέα, προκειμένου να ενημερωθεί  για το πότε θα είναι έτοιμο το νέο νομοθετικό πλαίσιο για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων για την υπογραφή των κλαδικών συμβάσεων εργασίας.

Όπως μας ανέφερε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Βασίλης Γκλεζάκος, προ διμήνου η ΟΣΝΙΕ είχε πραγματοποιήσει συνάντηση με τους εκπροσώπους ιδιωτικών κλινικών (ΣΕΚ), οι οποίοι επίσης αναμένουν το νέο νομοθετικό πλαίσιο για την οριστικοποίηση των κλαδικών συμβάσεων. Η τελευταία σύμβαση που έχει υπάρξει είναι αυτή του 2014. 

Το ΔΣ της ΟΣΝΙΕ στην τελευταία Συνεδρίασή του, στις 23/2/2018, συζήτησε και αξιολόγησε την σημερινή κατάσταση, ενημερώθηκε για την πορεία της προσφυγής που έχει γίνει για την κατάργηση των τελευταίων Διαιτητικών Αποφάσεων, που αφορούν τις κλαδικές  ΣΣΕ  στον Άρειο Πάγο και με  πλειοψηφία των μελών της Διοίκησης της Ομοσπονδίας αποφασίστηκε το επόμενο διάστημα  να δρομολογηθεί 24ωρη απεργία εφόσον δεν υπάρξει θετική εξέλιξη στο θέμα. Σήμερα στον ιδιωτικό τομέα απασχολούνται περίπου 60.000 άτομα. Στην Ομοσπονδία δε συμμετέχουν 60 σωματεία, τα οποία συνολικά αντιπροσωπεύουν 6.000 φυσικά πρόσωπα.     

Σύμφωνα με τον κ. Β. Γκλεζάκο, πρέπει να γίνει αντιληπτό από όλους ότι μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα οι εργαζόμενοι του κλάδου έχουν χάσει πάρα πολλά. Οι οικονομικές απώλειες για τους χαμηλόμισθους  κυμαίνονται στο  30% περίπου και για τους υψηλόμισθους στο 50%. Την ίδια στιγμή έχουν απομείνει 4 επιδόματα, αυτά των σπουδών, των τέκνων, το ανθυγιεινό –όχι για όλους- και της προϋπηρεσίας.

Χειρότερη, κατά τον ίδιο, είναι η κατάσταση για τους νεοεισερχόμενους νοσηλευτές, με τις καθαρές τους αποδοχές να είναι μόλις 650 ευρώ, ενώ δεν λείπουν και οι περιπτώσεις μονάδων που έχουν αφήσει απλήρωτο το προσωπικό έως και 6 μήνες.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο
Μεγαλειώδες το συλλαλητήριο στο Λασίθι για τις ελλείψεις στην Υγεία