Δεν φαίνεται να πέφτουν κάτω από τα 4.000 ευρώ οι μισθοί των στελεχών σε Οργανισμούς του τομέα της Υγείας.

Σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση, η οποία παρατίθεται πιο κάτω, ο πρόεδρος της Εθνικής Κεντρικής Αρχής Προμηθειών Υγείας (ΕΚΑΠΥ) λαμβάνει το συγκεκριμένο ποσό, με τον αντιπρόεδρο του ίδιου φορέα να έχει μισθό από 1.500 έως 2.500 ευρώ, ανάλογα με το εάν είναι μερικής ή πλήρους απασχόλησης αντίστοιχα.

Τα έξι μέλη του διοικητικού συμβουλίου λαμβάνουν μηνιαία αποζημίωση 200 ευρώ, με την προϋπόθεση πραγματοποίησης τουλάχιστον τεσσάρων συνεδριάσεων. Σε περίπτωση πραγματοποίησης λιγότερων συνεδριάσεων, η οριζόμενη αποζημίωση περικόπτεται αναλογικά.

Πρόεδρος της Αρχής είναι ο φυσικός Πλούταρχος Ψωμιάδης, αντιπρόεδρος ο οικονομολόγος Γεώργιος Μαλαβάκης και μέλη οι Αλέξανδρος Αναστασάκης, Χρυσούλα Πάντου, Παναγιώτα Λέκκα, Κωνσταντίνα Κοψιά και Όλγα Ιορδανίδου.

Τόσο ο πρόεδρος, όσο και ο αντιπρόεδρος της Εθνικής Κεντρικής Αρχής Προμηθειών Υγείας ήταν συνεργάτες του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη. Ο μεν κ. Ψωμιάδης ήταν διευθυντής του πολιτικού του γραφείου από τη θητεία του κ. Πολάκη στο υπουργείο Εσωτερικών, ενώ ο κ. Μαλαβάκης ήταν ειδικός συνεργάτης του στο υπουργείο Υγείας.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, ο κ. Ψωμιάδης υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του διευθυντή του πολιτικού γραφείου και αμέσως μετά ορίστηκε πρόεδρος της Κεντρικής Αρχής Προμηθειών.

Ο κ. Ψωμιάδης αποφοίτησε από το Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και απέκτησε μεταπτυχιακό δίπλωμα στην “Επιστήμη της Εκπαίδευσης” από το Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ο κ. Μαλαβάκης είναι πτυχιούχος του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και είχε διοριστεί συνεργάτης του αναπληρωτή υπουργού Υγείας τον Νοέμβριο του 2016.

ΚΕΕΛΠΝΟ

Το πλαίσιο των αμοιβών στην Κεντρική Αρχή Προμηθειών είναι παρόμοιο με εκείνο του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).

Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα του Iatronet, ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ λαμβάνει μηνιαίως 3.900 ευρώ, εφόσον έχει διοριστεί με καθεστώς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.

Ο αντιπρόεδρος έχει μισθό 3.200 ευρώ, εφόσον είναι και αυτός πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.

Σε περίπτωση που ο αντιπρόεδρος επιλέξει καθεστώς μερικής απασχόλησης, ο μισθός του διαμορφώνεται στα 2.400 ευρώ, στα οποία περιλαμβάνονται οι πάσης φύσης αποδοχές.

Επιπλέον Πληροφορίες

Ειδήσεις υγείας σήμερα
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA
Το Τai chi βελτιώνει την ποιότητα ύπνου ασθενών με προχωρημένο καρκίνο πνεύμονα [μελέτη]
Πώς θα αυξήσουμε την αντοχή μας