Έκκληση για βρεφικά γάλατα πρώτης και δεύτερης ηλικίας, παιδικά γάλατα εξαπορέ και πάνες απευθύνει το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του Ιατρείου, το απόθεμα έχει μειωθεί δραματικά λόγω των καλοκαιρινών διακοπών.

Ενδεικτικά αναφέρουν πως κάθε μήνα βοηθούν περίπου 100 έως 150 βρέφη και παιδιά (μέχρι 3 ετών). Το τελευταίο διάστημα, έχουν σημαντικές ελλείψεις, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν στις άμεσες ανάγκες των συνανθρώπων μας, που δυστυχώς είναι διαρκείς.

Το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού λειτουργεί, με την βοήθεια και στήριξη του Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης, από τον Δεκέμβριο του 2011.

Στα επτά χρόνια λειτουργίας του, έχει δεχτεί πάνω από 60.000 ιατρικές επισκέψεις, από όλη την Αττική (ακόμα και την επαρχία).

Το ιατρείο λειτουργεί εξ ολοκλήρου με την βοήθεια που προσφέρουν οι πολίτες και οι 200 εθελοντές του προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αφιλοκερδώς.

Δεν δέχεται, σε καμία περίπτωση χρηματικές δωρεές, παρά μόνο σε είδος και υπηρεσίες, τις οποίες με την σειρά τους προσφέρουν δωρεάν σε πολίτες που έχουν ανάγκη.

Ευάλωτες

Οι άνθρωποι που ζητούν βοήθεια προέρχονται από τις πλέον ευάλωτες κοινωνικά ομάδες και είναι ανασφάλιστοι ή και άποροι ή και άνεργοι ή και χαμηλόμισθοι - χαμηλοσυνταξιούχοι.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210.9631-950 στις ώρες λειτουργίας του ΜΚΙΕ: Δευτέρα έως Πέμπτη, 10 το πρωί έως 8 το βράδυ. Παρασκευή, 10 το πρωί έως 7 το βράδυ και Σάββατο, 10 το πρωί έως 2 το μεσημέρι.

Το email του Ιατρείου είναι [email protected] και η ιστοσελίδα του www.mkiellinikou.org.

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα