Απίστευτο και όμως αληθινό, αλλά σύμφωνα με την ανάλυση του Bloomberg,  η Σιγκαπούρη και το Χονγκ Κονγκ αποδεικνύονται οι παράδεισοι με την καλύτερη υγειονομική περίθαλψη. 

Σύμφωνα με τα ευρήματα της ανάλυσης, η περίθαλψη στην Αμερική κοστίζει περισσότερο, τόσο σε απόλυτους όρους όσο και σε σχέση με το μέσο εισόδημα, ενώ το προσδόκιμο ζωής των Αμερικανών - περίπου 79 χρόνια - ξεπερνά το αντίστοιχο προσδόκιμο 25 κρατών. 

Οι ΗΠΑ έχουν την δεύτερη υψηλότερη κατά κεφαλήν δαπάνη για την υγειονομική περίθαλψη, φθάνοντας στα 9.536 δολάρια. Ο μέσος όρος της Ελβετίας βάσει του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος ήταν 9.818 δολάρια. Αλλά αυτό το συμπλήρωμα των 282 δολ. αύξησε κατά  4,2 χρόνια ζωής το προσδόκιμο χρόνο ζωής των Ελβετών, που είναι κατά μέσο όρο τα 83 χρόνια. 

Η αποδοτικότητα του συστήματος υγείας στην Ισπανία κατέχει την τρίτη θέση πίσω από το Χονγκ Κονγκ και τη Σιγκαπούρη, ακολουθούμενη από εκείνη της Ιταλίας, η οποία ανέβηκε δύο θέσεις από το προηγούμενο έτος. Πάντως σε μία ξεχωριστή μέτρηση η Ιταλία κατατάχθηκε ως η πιο υγιεινή χώρα του κόσμου. 

Τη μεγαλύτερη ετήσια βελτίωση πέτυχε η Ταϊλάνδη, η οποία ανέβηκε 14 θέσεις στο Νο 27, καθώς οι δαπάνες ανά κάτοικο μειώθηκαν κατά 40% σε μόλις 219 δολάρια, ενώ το προσδόκιμο ζωής ανέβηκε στα 75,1 χρόνια. Η ιατρική τουριστική βιομηχανία είναι μεταξύ των ταχύτερα αναπτυσσόμενων βιομηχανιών της Ταϊλάνδης.

Η Χιλή, η οποία κατέλαβε την υψηλότερη θέση από τη Λατινική Αμερική πέρυσι, υποχώρησε 23 θέσεις, ενώ το προσδόκιμο ζωής των πολιτών μειώθηκε περισσότερο από δύο χρόνια.

Το Ισραήλ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα παρέμειναν και φέτος στο top 10 των χωρών με την αποτελεσματικότερη υγειονομική περίθαλψη.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πώς να διαχειριστώ τις σκέψεις πως η ζωή δεν έχει νόημα
ΕΜΑ: Θετική γνωμοδότηση για χορήγηση άδειας κυκλοφορίας σε 8 φάρμακα - Ποια είναι
Αιμορροφιλία Α: Θετική γνωμοδότηση  για θεραπεία από την Επιτροπή Φαρμάκων για Ανθρώπινη Χρήση