Εντολή να ελεγχθεί καταγγελία για επίθεση του διοικητή σε εργαζόμενη του νοσοκομείου Κιλκίς, έδωσε το υπουργείο Υγείας.

Η διοίκηση της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) αναμένεται να τον καλέσει να δώσει εξηγήσεις και θα ζητήσει πληροφορίες και από το αστυνομικό τμήμα της πόλης, το οποίο ασχολήθηκε με το θέμα.

Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, ο διοικητής και η εργαζόμενη κατέληξαν στο αστυνομικό τμήμα, αλληλοϋποβάλλοντας μηνύσεις.

Η εργαζόμενη υπέβαλε μήνυση για απλή σωματική κάκωση που υπέστη έπειτα από χειροδικία του διοικητή και ο διοικητής για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμιση.

Οι μηνύσεις υποβλήθηκαν εντός της διαδικασίας του αυτοφώρου και ο εισαγγελέας ζήτησε την υποβολή της δικογραφίας χωρίς να εμφανιστούν οι διάδικοι ενώπιόν του.

Το περιστατικό συνέβη το μεσημέρι της Δευτέρας, όταν η βοηθός θαλάμου, η οποία έχει σοβαρά προβλήματα υγείας, ζήτησε ραντεβού από τη γραμματέα του διοικητή, προκειμένου να τού θέσει ζητήματα που αφορούν την υπηρεσιακή της αντιμετώπιση.

Η ομοσπονδία εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) καταγγέλλει πως, πριν από μία εβδομάδα, η υπάλληλος είχε επισκεφθεί και τον αναπληρωτή διοικητή της Υγειονομικής Περιφέρειας και έθεσε τα προβλήματα που την απασχολούν και υποσχέθηκε να κάνει παρέμβαση.

Επιτέθηκε

Η διαδικασία αυτή φαίνεται πως εκνεύρισε τον διοικητή του νοσοκομείου και – σύμφωνα με την καταγγελία – επιτέθηκε στην υπάλληλο την ώρα που αυτή ζητούσε ραντεβού από τη γραμματέα του.

Φέρεται, δε, να επιτέθηκε και να έσπρωξε τη γυναίκα, η οποία, υποβασταζόμενη, επισκέφθηκε το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του νοσοκομείου. Οι γιατροί διαπίστωσαν κάκωση ώμου και τής χορηγήθηκε αναρρωτική άδεια τριών ημερών.

Ο διοικητής του νοσοκομείου Θεόδωρος Ρεβενάκης κάνει λόγο για κατασκευασμένα και ψευδή συμβάντα που έχουν σκοπό να πλήξουν το κύρος, την αξιοπρέπειά του και εν τέλει να τον εξοντώσουν σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο.

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πρόγραμμα "Προλαμβάνω": Έρχονται προληπτικές εξετάσεις για καρδιά και παχύ έντερο
Εντοπίστηκαν 50 νέες περιοχές του γονιδιώματος που συνδέονται με κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στα νεφρά
Πώς να διαχειριστώ τις σκέψεις ότι η ζωή δεν έχει νόημα