Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Πιστοποιημένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «πρώτες βοήθειες για πολίτες» από το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Κατερίνης, από τις 30/9/2017 έως και 2/10/2017, σε πολίτες του Ν. Πιερίας.

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης, διάρκειας 12 ωρών, αποτελείται από 5 ενότητες, συμπεριλαμβανομένης της αξιολόγησης. Οι συμμετέχοντες εκπαιδεύονται τόσο θεωρητικά όσο και στην πρακτική εφαρμογή των εξής ενοτήτων:

  • Εισαγωγή – Βασικές Αρχές Πρώτων Βοηθειών
  • Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση
  • Αιμορραγίες και Τραύματα
  • Επείγοντα περιστατικά
  • Αξιολόγηση

Συνολικά εκπαιδεύτηκαν εικοσιτέσσερις (24) πολίτες, άνδρες και γυναίκες όλων των ηλικιών.  Η επιμόρφωση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κατερίνης, από τις κ.κ. Γεωργία Χαλκίδου και Ελένη Κουστιάνη, πιστοποιημένες Εκπαιδεύτριες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, με ειδικότητα “ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ και CPR/AED”, του Τμήματος Εκπαίδευσης του Τομέα Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Ε.Ε.Σ.

Σκοπός της εκπαίδευσης είναι οι πολίτες  να είναι σε θέση να προσφέρουν αποτελεσματική βοήθεια  με ασφάλεια σε οποιοδήποτε έκτακτο περιστατικό έως ότου καταφθάσουν οι  αρμόδιες υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Οι εκπαιδευόμενοι  αποκτούν «Πιστοποιητικό Εκπαίδευσης με πιστοποίηση ISO», με ισχύ πέντε (5) ετών.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Περίπου 51 εκατομμύρια ζωές σώθηκαν στην Αφρική λόγω των εμβολιασμών τα τελευταία 50 χρόνια
ΗΠΑ: Δεύτερη μεταμόσχευση νεφρού γενετικά τροποποιημένου χοίρου σε ασθενή
Αγχώδης τύπος προσκόλλησης: Πώς επηρεάζονται οι σχέσεις