Κάθε χρόνο περίπου 140.000 γυναίκες χάνουν τη ζωή τους λόγω του καρκίνου του μαστού, ενώ μόνο στη χώρα μας καταγράφονται περίπου 6.000 ετησίως νέα περιστατικά γυναικών με αυτή τη μορφή καρκίνου. Ωστόσο, ο καρκίνος του μαστού δεν είναι αήττητος. Η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση σώζουν ζωές.

Στο πλαίσιο του Οκτωβρίου - Μήνα Πρόληψης του Καρκίνου του Μαστού, η Κλινική ΓΕΝΕΣΙΣ, η μεγαλύτερη Μαιευτική Γυναικολογική Χειρουργική Κλινική στη Βόρεια Ελλάδα και ο Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού Άλμα Ζωής Ν. Θεσσαλονίκης ένωσαν για ακόμη μια φορά τις δυνάμεις τους, με στόχο την ευαισθητοποίηση γύρω από την ασθένεια που αποτελεί την πρώτη αιτία θανάτου από καρκίνο σε γυναίκες.

Η δράση “Ηands On” πραγματοποιήθηκε την εβδομάδα 2 έως 6 Οκτωβρίου 2017 και αφορούσε τη δωρεάν κλινική εξέταση μαστού από έμπειρη ιατρική ομάδα της Κλινικής ΓΕΝΕΣΙΣ. Παράλληλα, η Κλινική Γένεσις θα προχωρήσει σε δωρεάν απεικονιστικές εξετάσεις (ψηφιακή μαστογραφία ή/και υπέρηχος μαστού), σε όσες από τις συγκεκριμένες γυναίκες κρίθηκε αναγκαίος ο περεταίρω έλεγχος.

Η Κλινική ΓΕΝΕΣΙΣ αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τους εξαιρετικούς χειρουργούς μαστού που συνεργάζονται μαζί της: τον Γιώργο Συμπιλίδη, την Σοφία Τριανταφυλλίδου, την Κατερίνα Σαββίδου, τον Βλάσση Τσαντήλα, τον Θόδωρο Κοντούλη, το Θωμά Τσουκαλά.

Η Κλινική Γένεσις εδώ και 12 χρόνια παραμένει σταθερά στο πλευρό της γυναίκας στις πιο σημαντικές, αλλά και στις δύσκολες στιγμές της ζωής της. Αναγνωρίζοντας τον καίριο και ουσιαστικό ρόλο που έχει η πρόληψη και η διάγνωση στη ζωή κάθε ανθρώπου, η Κλινική Γένεσις διοργανώνει καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου ενημερωτικές ημερίδες, σεμινάρια και υλοποιεί δράσεις με στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας στη Βόρεια Ελλάδα.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
"Λαϊκό": Για πρώτη φορά, ράντζα στη Μονάδα Μεταμοσχεύσεων
Εντοπίστηκαν εκατοντάδες νέα γονίδια που συνδέονται με τη διαταραχή χρήσης καπνού
Ασκήσεις για να κρατάτε σε φόρμα τον εγκέφαλο