Με στόχο την παροχή της καλύτερης δυνατής φροντίδας και στήριξης στα παιδιά με εγκεφαλική παράλυση, το ειδικό θεραπευτικό κέντρο «Ανεμώνη» πρόκειται να μεταστεγαστεί σε νέες κτιριακές εγκαταστάσεις. Αρωγός στην προσπάθεια αυτή είναι η εταιρεία VTT Vasiliko Ltd (VTTV), η οποία στηρίζει έμπρακτα τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Προστασίας Σπαστικών και Ανάπηρων Παιδιών.

Σε μια λιτή τελετή που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017, στις υφιστάμενες εγκαταστάσεις της «Ανεμώνης», ο Διευθύνων Σύμβουλος της VTTV, κ. Γιώργος Παπαναστασίου, παρέδωσε στα μέλη του Γενικού Συμβουλίου του Συνδέσμου, επιταγή ύψους €3,000. Η πρωτοβουλία της εταιρείας εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που εφαρμόζει, με σύνθημα «Προσφέρω γιατί νοιάζομαι!».

Ο κ. Παπαναστασίου, αφού εξήρε το αξιόλογο και πολυδιάστατο έργο του Συνδέσμου, δήλωσε πως στόχος της VTTV είναι να συμβάλει με κάθε δυνατό τρόπο στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των παιδιών που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας και κινητικότητας και χρήζουν εξειδικευμένης θεραπείας. «Η κοινωνική υπευθυνότητα αποτελεί βασική αρχή της επιχειρηματικής ηθικής και υποχρέωση κάθε εταιρείας ανεξαρτήτως του τομέα στον οποίο δραστηριοποιείται. Για τη VTTV, η έννοια της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης είναι αναπόσπαστο στοιχείο της ταυτότητάς της, διέπει την εταιρική της κουλτούρα και αποτελεί βασικό σημείο αναφοράς των ευρύτερων σχεδιασμών της», τόνισε.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου, κ. Μιχάλης Αγκαστινιώτης, εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες προς τη VTTV για την πολύτιμη συνεισφορά της και δήλωσε πως «μέσα από αυτές τις πρωτοβουλίες, οι επιχειρήσεις δείχνουν το ανθρώπινο πρόσωπό τους και στέκονται δίπλα τόσο στα παιδιά όσο και στις οικογένειές τους». 

Αξίζει να αναφερθεί πως μέλη του προσωπικού της VTTV θα συνδράμουν εθελοντικά στη διεκπεραίωση διαφόρων εργασιών για τη διαμόρφωση των νέων κτιριακών εγκαταστάσεων της «Ανεμώνης». Η πολυθεματική ομάδα του κέντρου, η οποία αποτελείται από εργοθεραπευτή, φυσιοθεραπευτή, λογοθεραπευτή, ειδικό παιδαγωγό και ψυχολόγο, προσφέρει θεραπευτική αγωγή και εκπαίδευση σε παιδιά με εγκεφαλική παράλυση σε ημερήσια βάση, ακόμη και σχεδόν καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, καθώς και συμβουλευτική στήριξη στις οικογένειές τους.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο