Ένας τρόπος αντίληψης και κατανόησης των προσφύγων για την ένταξή τους στην Ελλάδα, είναι ο τρόπος ζωής ομοεθνών τους που ζουν πολλά χρόνια στην χώρα. Με απώτερο στόχο την κοινωνική ένταξη και την ανάπτυξη δεξιοτήτων στον Δημιουργικό Κλάδο, το Solomon ανακοίνωσε πρόσφατα την έναρξη του πρώτου εργαστηρίου Φωτογραφίας και Βίντεο (Photo & Video Lab).

Στο Photo & Video Lab συμμετέχουν 20 νέες και νέοι από διάφορες χώρες, που κατοικούν στην Αθήνα εδώ και αρκετά χρόνια, και τους οποίους ενώνει η αγάπη γύρω από την Φωτογραφία και το Βίντεο. Οι συμμετέχοντες παρακολουθούν ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα διάρκειας 4 μηνών, που περιλαμβάνει 2 μήνες θεωρίας της Φωτογραφίας και του Βίντεο και 2 μήνες πρακτικής στα online media του Solomon, το Solomon Magazine και το Solomon Screen.

Στα πλαίσια του συγκεκριμένου προγράμματος, το Solomon και το Πολυδύναμο Κέντρο Προσφύγων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ενώνουν τις δυνάμεις τους με στόχο την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών προς τους εκπαιδευόμενους. Το πρόγραμμα ξεκίνησε στις 12 Οκτωβρίου στην Αθήνα, με το Πολυδύναμο Κέντρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού να υποστηρίζει την συγκεκριμένη πρωτοβουλία με τη δωρεάν διάθεση του χώρου για την πραγματοποίηση των εργαστηρίων.

Οι συμμετοχές για το Photo & Video Lab έχουν κλείσει, παρ' όλα αυτά για όσες και όσους ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν σε μελλοντικά εργαστήρια γύρω από την Φωτογραφία και το Βίντεο, την Δημοσιογραφία ή την Επικοινωνία, μπορούν να μάθουν περισσότερα εδώ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα
Καρκίνος μαστού:  Πώς επιδρά στη σωματική και ψυχική ευεξία η σχέση της γυναίκας με τον σύντροφο