Πόσα κουτιά φαρμάκων έληξαν και πόσα δωρήθηκαν στην Ελλάδα τον τελευταίο χρόνο; Πώς διαχειρίζεται ο Έλληνας τα ληγμένα φάρμακα και το οιικακό φαρμακείο του συνολικά; Πόσοι γνωρίζουν τι είναι οι πράσινοι κάδοι στα φαρμακεία; Ποια είναι η γνώμη και η στάση τους απέναντι στα κοινωνικά φαρμακεία;

Είναι μερικά από τα ερωτήματα, τα οποία θα απασχολήσουν στην ημερίδα "Διαχείριση οικιακών φαρμάκων: Ευκαιρίες προς αξιοποίηση"  που διοργανώνεται με πρωτοβουλία του GIVMED σε συνεργασία με τους Φαρμακοποιούς του Κόσμου και την  υποστήριξη κεντρικών  φορέων από τον χώρο του φαρμάκου όπως ο ΙΦΕΤ, ΕΕΜΕΤΥ, ΠΕΙΦΑΣΥΝ, ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ. (Πανεπιστημίου 30, κεντρικό κτήριο Πανεπιστημίου Αθηνών).

Στην ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου στην αίθουσα Αργυριάδη, θα παρουσιαστούν και θα συζητηθούν τα αποτελέσματα της πρώτης πανελλαδικής έρευνας για την διαχείριση των ληγμένων φαρμάκων και την στάση των Ελλήνων σχετικά με την δωρεά φαρμάκων. Παράλληλα θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα  ποιοτικής έρευνας  σε σειρά  κοινωφελών φορέων που διαχειρίζονται  δωρεές  φαρμάκων για τον τρόπο οργάνωσης,  λειτουργίας  καθώς και τις επιμέρους ανάγκες τους, η οποία υλοποιήθηκε με την επιστημονική υποστήριξη του Προγράμματος  Μεταπτυχιακών Σπουδών «Διεθνής Ιατρική-Διαχείριση Κρίσεων Υγείας» της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. 

Θα μετάσχουν ως ομιλητές οι Δημήτρης Πανταζής (Διευθύνων σύμβουλος ΙΦΕΤ), Λευτέρης Θηραίος (Γραμματέας Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών), Ζέφη Βοστιτσάνου (Διευθύντρια Επιστημονικών και Κυβερνητικών υποθέσεων ΣΦΕΕ), Μίλτος Αγιούμπ (Αντιπρόεδρος ΔΣ ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ), Λευτέρης Μαρίνος (Εκπρόσωπος ΟΣΦΕ), Κώστας Πάνος (Πρόεδρος ομίλου ΠΕΙΦΑΣΥΝ).

Την συζήτηση θα συντονίσουν οι δημοσιογράφοι  Σοφία Νέτα και Βασίλης Βενιζέλος.

Δήλωση συμμετοχής στα emails hello@givmed.org , worldpharmacists@yahoo.com 

Δωρεά οικιακών φαρμάκων

Είναι εξοικειωμένη η ελληνική κοινωνία με τη δωρεά φαρμάκων;

Την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη ανοιχτή συζήτηση για όσα μας απασχολούν σχετικά με τα οικιακά φάρμακα.
Οι σχολιαστές θα προέρχονται από την  Ιατρική Εταιρεία Αθηνών, τον ΣΦΕΕ, την ΠΕΙΦΑΣΥΝ, το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού και τους Γιατρούς του Κόσμου.

Κάντε την εγγραφή σας εδω.
| Διαχείριση οικιακών φαρμάκων: Ευκαιρίες προς αξιοποίηση |
#GIVMED #PromotingMedAwareness