Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) συμμετέχει στην Παγκόσμια Ημέρα Ανθρώπων με Αναπηρία στις 3/12, με την performance On Display Global in Athens, η οποία θα παρουσιαστεί στις 18.30 στην υποδοχή της Εθνικής Βιβλιοθήκης Ελλάδος.

Το On Display - Athens είναι η αθηναϊκή πλατφόρμα της ετήσιας διεθνούς πρωτοβουλίας On Display– Global που προέκυψε μέσα από την συνεργασία της χορογράφου Heidi Latsky με τον Δήμο της Νέας Υόρκης και τον ΟΗΕ για τον εορτασμό της 25ης επετείου από την υπογραφή του νόμου για τους Αμερικανούς με Αναπηρία.

Το On Display Athens παρουσιάζεται  στο ΚΠΙΣΝ σε συνεργασία με την Ελληνίδα χορογράφο Αποστολία Παπαδαμάκη και 30 εθελοντές, με ή χωρίς αναπηρία.

Πρόκειται για μία χορευτική performance – εγκατάσταση, μία αποδομημένη έκθεση τέχνης/επίδειξη μόδας, ένα σχολιασμό για το σώμα ως θέαμα και για την εμμονή μας με την εικόνα του σώματος.

Άτομα με αναπηρία, άνθρωποι από το χώρο του θεάματος και εκπρόσωποι του κόσμου της μόδας, συχνά αντιμετωπίζονται σαν αντικείμενα και αξιοθέατα. Η αντιστροφή του βλέμματος αυτού, αποτελεί κομβικό σημείο της. Η έντονη και περίπλοκη σχέση μεταξύ παρατηρητή και παρατηρούμενου, αποτελεί το αντικείμενο αυτής της γλυπτικής εγκατάστασης, όπου οι ίδιοι οι συμμετέχοντες είναι τα γλυπτά.

Αποτελεί τη δεύτερη παρουσίαση στο χώρο του ΚΠΙΣΝ, αφού είχε φιλοξενηθεί και κατά τη διάρκεια του Summer Nostos Festival 2017.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται χάρη σε αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Σημείωση: Η  παράσταση είναι διαδραστική με το κοινό και καθ’ όλη τη διάρκεια, ενώ η χορογράφος Heidi Latsky ενθαρρύνει τους θεατές να φωτογραφίζουν ή/και να φωτογραφίζονται με τους περφόρμερ και να αναρτούν στα social media τόσο κατά τη διάρκεια όσο και μετά την παράσταση, χρησιμοποιώντας τα hashtag #ondisplayglobal  #ondisplayathens #heidilatskydance

Περισσότερες πληροφορίες για τις εορταστικές εκδηλώσεις του ΚΠΙΣΝ μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.SNFCC.org  και στις σελίδες μας στα social media @SNFCC.

Ο σχεδιασμός, η κατασκευή και ο πλήρης εξοπλισμός του ΚΠΙΣΝ αποτελεί την μεγαλύτερη μεμονωμένη δωρεά του ΙΣΝ. Τον Φεβρουάριο 2017, με την ολοκλήρωση της κατασκευής του, το ΙΣΝ παρέδωσε το ΚΠΙΣΝ στην Ελληνική Πολιτεία, τον νόμιμο ιδιοκτήτη του έργου. Παράλληλα, το ΙΣΝ ανακοίνωσε τη δέσμευσή του να συνεχίζει να υποστηρίζει έμπρακτα το ΚΠΙΣΝ για τα επόμενα πέντε χρόνια, με δωρεές ύψους έως €50 εκατομμυρίων για τη διοργάνωση δωρεάν εκδηλώσεων και την κάλυψη λειτουργικών εξόδων.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πρόγραμμα "Προλαμβάνω": Έρχονται προληπτικές εξετάσεις για καρδιά και παχύ έντερο
Εντοπίστηκαν 50 νέες περιοχές του γονιδιώματος που συνδέονται με κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στα νεφρά
Πώς να διαχειριστώ τις σκέψεις ότι η ζωή δεν έχει νόημα