Την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα, οι «Φίλοι του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού», οργανώνουν για άλλη μια φορά το Χριστουγεννιάτικο bazaar τους στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης (στο χώρο της πρώην αμερικάνικης βάσης), όπως συνηθίζουν να κάνουν τα τελευταία χρόνια

Αν και είναι κάτι που συνηθίζεται πολύ τις μέρες των Χριστουγέννων, αυτή η δράση των «Φίλων του Μ.Κ.Ι.Ε.» είναι κάτι παραπάνω από ένα συνηθισμένο bazaar: είναι μια πολύπλευρη εορταστική προσπάθεια, που φέρνει πιο κοντά εθελοντές και φίλους του Ιατρείου, δίνει στιγμές χαράς σε όσους συμμετάσχουν, αλλά παράλληλα ενισχύσει το έργο του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού. Είναι μια ευκαιρία για να στηριχτεί ο αγώνας του Ιατρείου μας με τη συνδρομή όλων μας, μια και η δημοσιονομική ασφυξία ΚΑΙ στον πολύπαθο τομέα της Υγείας, καθιστά απαραίτητη την ύπαρξη και τη συνέχιση του έργου του ΜΚΙΕ.

Την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, από τις 10.00 μέχρι τις 18.00, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου, οι «Φίλοι του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού», διοργανώνουν το Χριστουγεννιάτικο bazaar, όπου θα διαθέσουν γούρια και χριστουγεννιάτικα, γλυκίσματα και λιχουδιές, καθώς και πλήθος από χειροποίητα (κυρίως) είδη, φτιαγμένα με μεράκι από εθελοντές και φίλους του ΜΚΙΕ. Βιβλία, δώρα και πολλά μικροαντικείμενα, πραγματικές ευκαιρίες περιμένουν επίσης τους επισκέπτες του bazaar. Κι ακόμα οι επισκέπτες μας θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν ένα διάλειμμα, για να πιουν ένα καφέ στο κυλικείο και να δοκιμάσουν τους σπιτικούς μεζέδες, που έφτιαξαν και προσφέρουν εθελοντές και φίλοι του ΜΚΙΕ και τις νοστιμιές από τις ψησταριές μας

Από τη γιορτή  δε θα μπορούσε να λείπει η Παιδική Γιορτή, που όπως κάθε φορά ετοιμάζουν με αγάπη έμπειροι Παιδαγωγοί, «Φίλοι του ΜΚΙΕ». Σε διπλανή αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου τα παιδιά θα παίξουν και θα ζωγραφίσουν, θα κάνουν διάφορες κατασκευές με την επίβλεψη ειδικευμένων Παιδαγωγών στα διάφορα εργαστήρια από τις 11 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα και θα «ξεδώσουν» με παιχνίδια και πολλές άλλες εκπλήξεις: face painting και κλόουν θα διασκεδάσουν τους μικρούς φίλους του ΜΚΙΕ και η γιαγιά-Ρεγγίνα με τα παραμύθια και την παρέα των μουσικών θα τους μαγέψει! Και στην αυλή θα τους περιμένουν τα φουσκωτά παιχνίδια!

Εννοείται ότι η συμμετοχή των παιδιών είναι, όπως πάντα, δωρεάν και το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να φέρουν μαζί τους, εκτός από την καλή τους διάθεση, γάλατα, παιδικές τροφές αλλά και πάνες, που θα καλύψουν τις ανάγκες των 350 παιδιών-ασθενών του Ιατρείου μας. Είναι κι αυτό μια πράξη αγάπης και αλληλεγγύης!

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πού θα γίνουν δωρεάν rapid tests από τον ΕΟΔΥ την Τετάρτη
Η βιοποικιλότητα αυξάνει τα οφέλη στην ψυχική υγεία από τη φύση
28 κορυφαίοι ειδικοί σε Ελλάδα και Ευρώπη στο 9ο Συνέδριο Αξιολόγησης Τεχνολογιών Υγείας (ΗΤΑ)