Πιστός στη διαχρονική του αποστολή και στο ανθρωπιστικό ιδεώδες, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός ήταν και πάλι παρών, και τις φετινές γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, στις σημαντικές δράσεις ανθρωπιστικού χαρακτήρα του Δήμου Αθηναίων.

Οι Εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, του Τομέα Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών, παραβρέθηκαν τις ημέρες των εορτών σε μουσικές εκδηλώσεις στην πλατεία Συντάγματος, οι οποίες είχαν σκοπό τη συγκέντρωση τροφίμων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης για ευάλωτους συμπολίτες μας. Επιπρόσθετα, οι Εθελοντές Σαμαρείτες του Ε.Ε.Σ., το μεσημέρι της Πρωτοχρονιάς, παρευρέθησαν στις εγκαταστάσεις του Κλειστού Γυμναστηρίου του Ρουφ (Πειραιώς και Εχελιδών 69), στο καθιερωμένο εορταστικό γεύμα αγάπης του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων, όπου περισσότεροι από 900 άστεγοι και οικονομικά ευάλωτοι συνάνθρωποί μας απόλαυσαν το γιορτινό γεύμα αγάπης, σε ένα ζεστό και οικογενειακό περιβάλλον.

Λίγο πριν την έλευση του νέου έτους, κλιμάκιο Εθελοντών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, υποστηριζόμενο από την Κοινωνική Υπηρεσία του Ε.Ε.Σ., πραγματοποίησε δράση υποστήριξης αστέγων (streetwork), παρέχοντας άμεση υποστήριξη και φροντίδα σε αστέγους συμπολίτες μας. Οι Εθελοντές του Ε.Ε.Σ. προσέφεραν ζεστά ροφήματα, τρόφιμα, υπνόσακους και άλλα είδη πρώτης ανάγκης και αντάλλαξαν ευχές για το νέο έτος.

Τη δράση αυτή ανέδειξε η κρατική τηλεόραση στο κεντρικό της Δελτίο Ειδήσεων καταγράφοντάς της με εξαιρετικά θετικά σχόλια. Για τη συγκεκριμένη δράση μίλησαν στην τηλεόραση της Ερτ1 τόσο ο Αρχηγός του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών & Ναυαγοσωστών Αθήνας, κ. Ηρακλής Μαρκουΐζος, όσο και ο Υπεύθυνος του Κοινωνικού Ξενώνα Αστέγων του Ε.Ε.Σ., κ. Γιάννης Ράνος. Τα στελέχη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού αναφέρθηκαν στη σταθερή παρουσία και προσφορά του Οργανισμού, ιδιαίτερα στον τομέα της προστασίας ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων, αλλά και σε προγράμματα στέγασης και φροντίδας συμπολιτών μας που διαβιούν στο δρόμο. 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Εκτός λειτουργίας οι εφαρμογές της ΗΔΙΚΑ την Κυριακή, λόγω αναβάθμισης του ΑΜΚΑ
Ο θάνατος της γιαγιάς επηρεάζει την υγεία έφηβων αγοριών έως και για 7 χρόνια
Δ. Παρασκευής: Τι δείχνει διεθνής μελέτη για την ασφάλεια των εμβολίων κατά της CoViD