Ο Γυμναστικός Σύλλογος Κηφισιάς διοργανώνει στις 11 Μαρτίου 2018 στην Κηφισιά τον αγώνα δρόμου Kifisia Run. Η διοργάνωση περιλαμβάνει διαδρομές 10.000 μ., 5.000 μ. και 1.000 μ. για παιδιά & ΑμεΑ.

Έναυσμα για τη διοργάνωση αυτού του αγώνα αποτέλεσε η ανάγκη μας να αποτίσουμε φόρο τιμής στον κύριο εμπνευστή της ίδρυσης του Τμήματος Στίβου και πρώην Πρόεδρο του Συλλόγου Απόστολο Τσατσαρώνη, ο οποίος από το 2016 είναι νεφροπαθής σε περιτοναϊκή κάθαρση. Γι’αυτό το λόγο αποφασίσαμε μέρος των εσόδων του αγώνα να διατεθεί για τις ανάγκες του Πανελληνίου Συνδέσμου Νεφροπαθών, με στόχο να ευαισθητοποιηθεί η κοινή γνώμη στην προσπάθεια βελτίωσης της ποιότητος ζωής των νεφροπαθών. Έτσι ο αγώνας πραγματοποιείται, τρεις μόνο μέρες μετά την Παγκόσμια μέρα Νεφρού, που φέτος είναι η 8ηΜαρτίου.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, έχει υπολογίσει ότι ένα στα δέκα άτομα πάσχει από κάποιας μορφής νεφρική βλάβη. Κάθε χρόνο, γίνονται σε όλο τον κόσμο περίπου 250.000 νέες διαγνώσεις Χρόνιας Νεφρικής Νόσου. Η νόσος εξαιτίας της φύσης της, αποτελεί μια διαρκή δοκιμασία, τόσο για τους ίδιους τους ασθενείς, όσο και για τις οικογένειες τους.

Παράλληλα σκοπός του αγώνα Kifisia Run είναι να τονίσουμε τη σημασία της Δωρεάς Ιστών και Οργάνων και να δώσουμε το ερέθισμα στους πολίτες να σκεφτούν και να συζητήσουν με τους οικείους τους τη στάση τους απέναντι σε αυτό το σημαντικό θέμα.

Η Ελλάδα βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις του ευρωπαϊκού χάρτη Δωρεάς Οργάνων και Μεταμοσχεύσεων, ενώ τα τελευταία χρόνια η δραματική μείωση των δοτών έχει οδηγήσει και σε αντίστοιχη μείωση των μεταμοσχεύσεων, καθώς η έλλειψη πληροφόρησης οδηγεί στην επιφυλακτικότητα ή ακόμα και στην αδιαφορία.

Επιδίωξή μας είναι να υπενθυμίσουμε ότι η Δωρεά Ιστών και Οργάνων είναι μία πράξη βαθιά ανθρώπινη, άμεσα συνδεδεμένη με αλτρουιστικά συναισθήματα και εκφράζει την έμφυτη ανάγκη των ανθρώπων για αλληλοϋποστήριξη.

Σας προσκαλούμε λοιπόν στις 11 Μαρτίου 2018 στην Κηφισιά να τρέξουμε όλοι μαζί με βασικό σύνθημα:

"Τρέχω – Συνεισφέρω – Ευαισθητοποιώ"

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Κ. Γουργουλιάνης: Αφρικανική σκόνη, δυνητικοί κίνδυνοι, τρόποι προφύλαξης
Οδηγίες των πνευμονολόγων για προστασία από την αφρικανική σκόνη
Εμφυτεύσιμες μπαταρίες μπορούν να λειτουργούν με το οξυγόνο του οργανισμού!