Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η ημερίδα οξείας νεφρικής βλάβης που έγινε στο αμφιθέατρο του Ιπποκρατείου νοσοκομείου Αθηνών, το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018. Την ημερίδα οργάνωσε το Νεφρολογικό Τμήμα του Ιπποκρατείου, σε συνεργασία με το Διεθνές Ινστιτούτο Νεφρολογίας της Βιτσένζα και την παρακολούθησαν περισσότεροι από 200 ιατροί και νοσηλευτές που συμμετείχαν ενεργά με σχόλια και παρατηρήσεις.

Υπήρξαν παρουσιάσεις από διακεκριμένους Έλληνες και ξένους ομιλητές πρωτοπόρους στον τομέα της οξείας νεφρικής βλάβης. Συζητήθηκαν όλα τα θέματα της έγκαιρης πρόληψης, διάγνωσης, αντιμετώπισης αλλά και πρόγνωσης της οξείας νεφρικής βλάβης στα τμήματα των νοσοκομείων.

Όπως είναι γνωστό η οξεία νεφρική βλάβη άπτεται όλων των ιατρικών ειδικοτήτων και είναι σημαντική η ευαισθητοποίηση τον ιατρών για την πρόληψη και έγκαιρη αντιμετώπισή της. Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα, η οξεία νεφρική βλάβη μπορεί να μην υποστρέψει και σε συνδυασμό με συννοσηρότητες να οδηγήσει σε χρόνια νεφική βλάβη και εξωνεφρική κάθαρση.

Ο διεθνούς φήμης καθηγητής Claudio Ronco παρουσίασε τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της οξείας νεφρικής βλάβης και  επικαιροποίησε τη συνεργασία με τους έλληνες νεφρολόγους και ιδιαίτερα με το νεφρολογικό τμήμα του Ιπποκρατείου  νοσοκομείου Αθηνών.

Η ημερίδα μεταδόθηκε διαδικτυακά. Παραμένει αναρτημένη στο  https://www.youtube.com/watch?v=jXfZA0AksmA όπου μπορεί κανείς να την παρακολουθήσει ελεύθερα.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Κάνε το όπως το "Γ. Παπανικολάου": Δεκάδες πρώιμες διαγνώσεις καρκίνου του πνεύμονα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο