Η Εταιρεία έχει επιστημονικούς και φιλικούς δεσμούς με την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Καταρράκτη και Διαθλαστικής Χειρουργικής, η οποία διοργανώνει στα πλαίσια του συνεδρίου στρογγυλή τράπεζα με θέμα τον Αστιγματισμό και τη συμμετοχή διεθνώς αναγνωρισμένων ομιλητών. Φέτος, για πρώτη φορά, συμμετέχει στη διοργάνωση και η Οφθαλμολογική  Εταιρεία  της Αιγύπτου με δική της στρογγυλή τράπεζα ιδιαιτέρου Επιστημονικού ενδιαφέροντος και θέματα που αφορούν το πρόσθιο ημιμόριο του οφθαλμού.

Την πρώτη μέρα του συνεδρίου διοργανώνεται σε συνεργασία με τις υπόλοιπες οφθαλμολογικές εταιρείες ειδικού ενδιαφέροντος Hμερίδα με θέμα τον καταρράκτη με στόχο τη διεύρυνση της γνώσης του Έλληνα  oοφθαλμιάτρου με τα  ειδικότερα θέματα που μας προβληματίζουν στην καθημερινή ιατρική πράξη. 

Το συνέδριο της ΕΕΕΦΔΧ αποτελεί το κορυφαίο επιστημονικό συνέδριο στον κλάδο της Οφθαλμολογίας στην Ελλάδα, το οποίο όλα αυτά τα χρόνια διατηρείται διεθνές με την συμμετοχή Διακεκριμένων οφθαλμιάτρων από το εξωτερικό. 

Το φετινό ενδιαφέρον  εστιάζεται στη χρήση  πολυεστιακών φακών και συγκεκριμένα των τριπλοεστιακών ενδοφακών. Οι φακοί αυτοί, οι οποίοι  αποτελούν την τελευταία εξέλιξη στον χώρο, δίνουν τη δυνατότητα εκτός από τη διόρθωση  της  μυωπίας και της υπερμετρωπίας κατά την αφαίρεση του καταρράκτη και της διόρθωσης του πιθανού αστιγματισμού. 

Η συγκεκριμένη ειδικότητα είναι συνυφασμένη με την εξέλιξη της τεχνολογίας. Η εφαρμογή των τεχνολογιών στο τομέα έχει ως στόχο να παρέχει όσο το δυνατόν ποιοτικότερη όραση στους ασθενείς. Στο συνέδριο θα παρουσιαστούν και θα αναλυθούν όλες οι εξελίξεις που αφορούν τα τελευταίας γενιάς lasers (femto) και τις ειδικές εφαρμογές αυτών (smile), αλλά και η εξέλιξη του excimer laser με το transPRK που διευρύνει το πεδίο εφαρμογής των lasers με ασφάλεια. Επίσης, όλο και περισσότερο εξελίσσεται και εξαπλώνεται η χρήση του Femto cataract laser, το οποίο χρησιμοποιείται στον προγραμματισμό και τα αρχικά στάδια της επέμβασης του καταρράκτη.

Το καθιερωμένο από την ΕΕΕΦΔΧ Διεθνές Βραβείο Fyodorov το οποίο απονέμεται από την εταιρεία σε έναν καταξιωμένο οφθαλμίατρο για τη συμβολή του στον τομέα της Διαθλαστικής Χειρουργικής απονέμεται φέτος στον διεθνούς φήμης οφθαλμίατρο Δρ. Sheraz Daya. 

Επίσης, η Ελληνική Εταιρεία Ενδοφακών και Διαθλαστικής Χειρουργικής (ΕΕΕΦΔΧ) απονέμει στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου της μία Υποτροφία αλλά και μικρότερες Χορηγίες σε εξαίρετους νέους συναδέλφους για την μετεκπαίδευσή τους στην Ελλάδα και το εξωτερικό στους τομείς του Καταρράκτη και της Διαθλαστικής Χειρουργικής.

Ο κατεξοχήν εκπαιδευτικός χαρακτήρας του Συνεδρίου υποστηρίζεται από μία πληθώρα Κλινικών Φροντιστηρίων, πειραματικών αλλά και μαγνητοσκοπημένων χειρουργείων με στόχο να εμπλουτίσουν τις γνώσεις των συνέδρων και να τους φέρουν σε επαφή με όλες τις χειρουργικές τεχνικές.

Στο πλαίσιο της Τελετής Έναρξης, η εταιρεία θα τιμήσει τον καθηγητή Μιλτιάδη Ασπιώτη για τη συνεισφορά του στην εκπαίδευση των νέων οφθαλμιάτρων, ενώ η συμμετοχή του φωτογράφου Πλάτωνος Ριβέλλη θα δώσει στους συνέδρους μία άλλη οπτική του Οφθαλμού.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Τι συμβαίνει με το Relyvrio που "κόπηκε" η διάθεσή του στην Ελλάδα
1.026 πάσχοντες από αιμορροφιλία στην Ελλάδα - Εκστρατεία ευαισθητοποίησης #WearYourEverydayGenes
Νέα εξέταση ούρων θα μπορούσε να βοηθά άντρες να αποφύγουν τη βιοψία στον καρκίνο προστάτη