Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας διοργανώνει  την Παρασκευή 9 Μάρτη στις 12 το μεσημέρι την εναρκτήρια εκδήλωση της καμπάνιας για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη 2018, που θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του ΕΚΕΑ  (Ολυμπιονίκη Χρ. Μάντικα 7,  Αχαρνές).                           

Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Ηλία Πολίτη, του πρωτοπόρου επιστήμονα, του οποίου το έργο αποτέλεσε το θεμέλιο λίθο στην οργάνωση του συστήματος Εθελοντικής Αιμοδοσίας της χώρας μας. Για τη ζωή και το έργο του θα μιλήσει ο κ. Κώστας Σταμούλης, επιστημονικός Διευθυντής του ΕΚΕΑ. 

Στα πλαίσια της εκδήλωσης θα λάβει χώρα σκυταλοδρομία με τη συμμετοχή του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, εθελοντών αιμοδοτών και μαθητών του 9ου Γυμνασίου Αχαρνών. Θα παρευρεθούν οι Ολυμπιονίκες: Βούλα Κοζομπόλη, Εύη Μωραϊτίδου, Γεωργία Ελινάκη, Δημήτρης Μούγιος, Βούλα Ζυγούρη, Δημήτρης Καφφάτος, Βασίλης Κουρνέτας, Νίκος Συρανίδης.                    

Εκ μέρους του Συλλόγου Ελλήνων Παραολυμπιονικών θα παρευρεθεί ο Παύλος Μάμαλος. Εκ μέρους  του Συλλόγου Ελλήνων Εξαιρετικά Διακριθέντων Αθλητών θα συμμετέχει η Μαρίνα Τουτουντζή. 

Εκπρόσωποι των φοιτητικών συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών, Αιμοπετάλιο και Bloodsharing θα μιλήσουν για το έργο τους.

Μουσική θα παίξουν οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Αλίμου

Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν εκπρόσωποι του Υπουργείου Υγείας, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, Υπηρεσιών Αιμοδοσίας, Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών κ.α.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο