Ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον Ιατρο-εκπαιδευτικό Συνέδριο  με τίτλο «Νέοι και Αγωγή Υγείας: Το Ευ Ζην υπόθεση όλων μας», πρόκειται να πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στην Πάτρα, την Παρασκευή 18 Μαΐου, στους χώρους του Συνεδριακού και Πολιτιστικού Κέντρου του Πανεπιστημίου.

Το συνέδριο, που τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου, διοργανώνεται από την Ογκολογική Μονάδα του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας», τις Διευθύνσεις Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας (Τμήματα Αγωγής Υγείας) και τις «Γυναίκες στην Ογκολογία», σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το ΑΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας και τον Ιατρικό Σύλλογο Πατρών, ενώ τυγχάνει της υποστήριξης της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας.

Ο ρόλος της  Αγωγής Υγείας ως «εργαλείο» των εκπαιδευτικών δομών, στην προσπάθειά τους  να εφοδιάσουν με γνώση τη νεολαία και να την οδηγήσουν σε αλλαγή συμπεριφορών και υιοθέτηση στάσεων, είναι αναμφισβήτητα καίριος.

Οι δομές της υγείας από την άλλη, επιδιώκουν να ευαισθητοποιήσουν τον πληθυσμό στη λογική της πρόληψης και την προαγωγής της υγείας.

Υπό την έννοια αυτή, η στενή και συνεχής συνεργασία των φορέων υγείας και παιδείας, προβάλλει ως αδήριτη ανάγκη της εποχής.

Καλούμαστε επομένως, να οργανώσουμε και να συστηματοποιήσουμε τη συνεργασία αυτή, προς όφελος της ίδιας της κοινωνίας.

Στο εν λόγω συνέδριο, θα συμμετέχουν 20 σχολεία της Αχαΐας (Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια) με 200 μαθητές, τα Πανεπιστήμια Πατρών και Αθηνών και το ΑΤΕΙ Πάτρας με 60 φοιτητές, καθώς και πλειάδα επιστημόνων της υγείας και της εκπαίδευσης.

Θα αναδειχθούν ιδέες μαθητών, φοιτητών, εκπαιδευτικών και ειδικών επιστημόνων και θα παρουσιαστούν καλές πρακτικές, με σκοπό τη διάχυση της γνώσης στο ευρύ κοινό, με βασικούς άξονες:

α. την ψυχική υγεία,

β. τις συναισθηματικές διαταραχές και εξαρτήσεις και

γ. την επίδραση του φυσικού περιβάλλοντος στους προαναφερόμενους τομείς.

Σύνοψη των συμπερασμάτων του συνεδρίου θα γίνει σε «στρογγυλό τραπέζι», με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, της Υγείας, της Εκπαίδευσης και των ΜΜΕ, ενώ το συντονισμό θα έχει ο γνωστός δημοσιογράφος Μπάμπης Παπαπαναγιώτου.

Κλείσιμο της επιστημονικής συνάντησης θα γίνει με μεγάλη συναυλία της Ελένης Τσαλιγοπούλου, με δωρεάν είσοδο για το κοινό.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο