Κάθε προσφορά μέσω του act4Greece αποτελεί δωρεά. Με βάση το αποδεικτικό κατάθεσης στο πρόγραμμα act4Greece, τα νομικά πρόσωπα, οι νομικές οντότητες και τα φυσικά πρόσωπα που αποκτούν εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα εκπίπτουν τις δωρεές αυτές από τα ακαθάριστα έσοδά τους, εφόσον τις εντάξουν στην υλοποίηση δράσεων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της επιχείρησής τους, υπό την προϋπόθεση της εγγραφής των δαπανών αυτών στα βιβλία τους την περίοδο που πραγματοποιούνται (αρ. 22 και 23 του ΚΦΕ & ΠΟΛ1113/2015). Για κατοίκους εξωτερικού, ισχύει η νομοθεσία της φορολογικής κατοικίας τους. Περισσότερες πληροφορίες στο https://www.act4greece.gr/faq/

Οι καταστροφικές πυρκαγιές που σάρωσαν δασικές και κατοικημένες περιοχές της Ανατολικής και της Δυτικής Αττικής στις 23 Ιουλίου 2018 έκαναν στάχτη τις ζωές και τα όνειρα χιλιάδων συνανθρώπων μας. Η επόμενη μέρα αφήνει ένα τεράστιο κενό στην κάλυψη βασικών αναγκών και την αποκατάσταση των υποδομών και του περιβάλλοντος, που οφείλουμε να καλύψουμε με το ενδιαφέρον και την ανθρωπιά μας.

Το act4Greece λαμβάνει άμεσα ενεργό ρόλο για την ανακούφιση των συμπολιτών μας από τις επιπτώσεις αυτής της ανυπολόγιστης καταστροφής, στηρίζοντας τη δράση «Πληγέντες πυρκαγιών Αττικής» από 26/07/2018 έως 26/07/2019, με στόχο να συγκεντρωθούν €1.500.000 για την αποκατάσταση των υποδομών στο Μάτι, στη Ραφήνα, την Κινέτα και τις υπόλοιπες περιοχές που πλήγηκαν από τις πυρκαγιές. Για το σκοπό αυτό, η Εθνική Τράπεζα, ως φορέας υλοποίησης της δράσης, προσφέρει €1.000.000. 

Ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας όλοι μαζί για να βοηθήσουμε να ξαναγεννηθεί το αύριο για εκείνους τους ανθρώπους που είδαν τις περιουσίες τους να χάνονται και τους κόπους μιας ζωής να αφανίζονται μέσα στην καταστροφική μανία της φωτιάς.

Δωρεές μπορούν να πραγματοποιηθούν και με απ’ ευθείας κατάθεση στο Δίκτυο Καταστημάτων της Εθνικής Τράπεζας ή με αποστολή εμβάσματος μέσω των ηλεκτρονικών δικτύων internet, phone και mobile banking στο Λογαριασμό με αριθ. 080/006855-14 (ΙΒΑΝ: GR6501100800000008000685514 / BIC: ETHNGRAA).

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Αλλαγές στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων Δημόσιας Υγείας
ΕΝΙΘ: Τεράστιες ελλείψεις στον αξονικό του "Ιπποκράτειου" Θεσσαλονίκης
"Γ. Γεννηματάς": Διασωληνώθηκε ο Δημήτρης Κόκοτας - Το ιατρικό ανακοινωθέν