Μία τριήμερη συνάντηση επιστημονικού προβληματισμού, αναζήτησης κι ανταλλαγής απόψεων, θα αποτελέσει το σεμινάριο υπό τον τίτλο «Παρουσίαση Περιπτώσεων και λήψη κλινικών αποφάσεων», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 14-16 Σεπτεμβρίου 2018, στο ξενοδοχείο «Epirus Palace».

Φέτος, η καρδιά… χτυπάει στις όχθες της λίμνης, καθώς το «άνοιγμα» απευθείας πτήσεων από το «νησί της Αφροδίτης» ενίσχυσε ιδιαίτερα την απόφαση για τη φετινή φιλοξενία αυτού του επιστημονικού συνεδρίου από την Καρδιολογική Εταιρεία Κύπρου, με υπεύθυνο επιστημονικού προγράμματος, τον εκλεγέντα Πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Καρδιολογίας (ΕΚΕ) Ιωάννη Γουδέβενο, αξιοποιώντας ιδιαίτερα τη δυνατότητα μετακίνησης ιατρών από την οικεία επιστημονική κοινότητα Κύπρου.

Είναι η πρώτη φορά που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη το εν λόγω εκπαιδευτικό σεμινάριο με την ενεργό συμμετοχή του ακροατηρίου, υπό τη διοργάνωση της Καρδιολογικής Εταιρείας Κύπρου, αποδεικνύοντας ότι αξιοποιείται στην πράξη η αεροπορική σύνδεση Ιωαννίνων – Λάρνακας και αναδεικνύεται ο συνεδριακός τουρισμός, που αποτελεί «αιμοδότη» της τοπικής κοινωνίας.

Στο επίκεντρο των εργασιών, θα τεθούν κορυφαία ζητήματα, όπως η περιγραφή στρατηγικής πολύπλοκων βαλβιδοπαθειών, η επιδιόρθωση ή αντικατάσταση στη λειτουργική ανεπάρκεια μιτροειδούς βαλβίδος, η επίδειξη πρόσφατων τεχνολογιών και τεχνικών στις διακαθετηριακές επεμβάσεις και αντικαταστάσεις, η παρακολούθηση ασθενών με TAVI και mitral clip και πώς ερμηνεύεται μια ηχωκαρδιογραφική έκθεση.

Την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου το πρωί, θα λάβει χώρα συζήτηση πάνω στην ερμηνεία πολύπλοκων ΗΚΓ και στην αναγνώριση συνήθων προβλημάτων ασθενών με βηματοδότες και απινιδωτές.

Το εκπαιδευτικό σεμινάριο απευθύνεται σε ειδικευμένους και ειδικευόμενους καρδιολόγους, καρδιοχειρουργούς, καρδιοαναισθησιολόγους καθώς και σε επαγγελματίες υγείας που ασχολούνται με την αξιολόγηση, διάγνωση και ή/αντιμετώπιση όλων των βαλβιδοπαθειών.

Οι εργασίες του σεμιναρίου, θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου και ώρα 8:30 το πρωί.

Χορηγούνται 18 μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης, από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.

Η ιστοσελίδα του σεμιναρίου: www.cycardio.com 

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Να δοκιμάσω να παίρνω μικροδόσεις καφέ;
Κάνε το όπως το "Γ. Παπανικολάου": Δεκάδες πρώιμες διαγνώσεις καρκίνου του πνεύμονα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα