Με την συμμετοχή περισσότερων από 100 εθελοντών από τα παραρτήματα της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης ολοκληρώθηκε την Κυριακή η διημερίδα αεροδιάσωσης που πραγματοποιήθηκε για όγδοη συνεχή χρονιά στην 111 Πτέρυγα Μάχης, στην Αγχίαλο του Νομού Μαγνησίας.

Στόχος της συγκεκριμένης εκπαίδευσης, που ξεκίνησε την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου, είναι η εκμάθηση και βελτιστοποίηση διασωστικών τεχνικών, που συντελούν στην επιτυχημένη διεξαγωγή μίας επιχείρησης έρευνας και διάσωσης στην θάλασσα, αλλά και η ενίσχυση των διαδικασιών συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και της Πολεμικής Αεροπορίας, στις περιπτώσεις όπου απαιτείται αεροδιάσωση.

Στην εκπαίδευση χρησιμοποιήθηκαν δύο διασωστικά σκάφη της ΕΟΔ, το «Όντιν» από την Κεντρική Διοίκηση, στην Θεσσαλονίκη, και το «Αιγαίο» από το παράρτημα της Μαγνησίας, όπως επίσης και το rescue runner «Gladjeresan», ενώ διασωστική σχεδία (life raft) μεταφέρθηκε από το παράρτημα της Κέρκυρας. Ασφαλώς, για τις ανάγκες της εκπαίδευσης στην αεροδιάσωση χρησιμοποιήθηκε από την Πολεμική Αεροπορία ελικόπτερο Augusta Bell. Οι φετινές θεματικές συμπεριλάμβαναν, μεταξύ άλλων, ανάσυρση θύματος από την θάλασσα, προσέγγιση διασωστικού σκάφους με ελικόπτερο, ακινητοποίηση ακυβέρνητου σκάφους, δημιουργία ανθρώπινης αλυσίδας, τηλεπικοινωνίες στην αεροδιάσωση, όπως επίσης και επίδειξη κατασκευής διχτυού ανέλκυσης.

Επιπλέον, όλα τα μέλη των παραρτημάτων είχαν την ευκαιρία να επιβιβαστούν στα διασωστικά σκάφη της ομάδας και να εκπαιδευτούν στην χρήση του εξοπλισμού.

Στην φετινή εκπαίδευση συμμετείχαν εθελοντές από τα παραρτήματα Δυτικών Κυκλάδων, Ηρακλείου, Τρικάλων, Ροδόπης, Σάμου, Αχαΐας, Ηλείας, Μεσσηνίας, Αργολίδας, Καβάλας, Αττικής, Κέρκυρας, Κοζάνης και, φυσικά, μέλη του παραρτήματος της Μαγνησίας, τα οποία ανέλαβαν την διοικητική υποστήριξη της διημερίδας σε συνεργασία με την Κεντρική Διοίκηση της ΕΟΔ, στην Θεσσαλονίκη.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Αύξηση 7.146% στα πρόστιμα για παραβίαση προσωπικών δεδομένων - Τι γίνεται στην Υγεία
Κλειστός προϋπολογισμός για σκευάσματα χορηγουμένων από του στόματος για τον καρκίνο του προστάτη
Mυοσκελετικές ενοχλήσεις: Ζεστό ή κρύο επίθεμα;