Σημαντικές πληροφορίες αλλά και ειδήσεις που αφορούν στα νεότερα αποτελέσματα ερευνών καθώς και στις επιστημονικές εξελίξεις γύρω από σοβαρές ασθένειες, χρόνιες παθήσεις  και θέματα υγείας που απασχολούν όλη την κοινωνία, αναμένεται να προκύψουν μέσα από το 4ο  Forum για την  Υγεία, την Διατροφή και Ομορφιά που θα διεξαχθεί στις 24 και 25 Νοεμβρίου στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, στην Θεσσαλονίκη.

Περισσότεροι από 200 διακεκριμένοι ομιλητές, κορυφαίοι επιστήμονες και ιατροί της Βόρειας Ελλάδας αλλά και εκλεκτοί καλεσμένοι από όλη την χώρα και το εξωτερικό,  εκπρόσωποι επιστημονικών φορέων και καταξιωμένοι ερευνητές συγκεντρώνονται για ένα διήμερο με σκοπό την ενημέρωση του κοινού και σύνθημα  "Ανοίγουμε την υγεία στην κοινωνία".

Από τις ομιλίες του Forum που αφορούν στα παιδιά και κατ’ επέκταση στους γονείς και σε όλη την οικογένεια, το μεγάλο θέμα της ΔΕΠΥ (Διάσπαση Προσοχής-Παρορμητικότητα - Υπερκινητικότητα) που οδηγεί σε προβλήματα συμπεριφοράς και μάθησης στο σπίτι και στο σχολείο. Το θέμα θα αναπτύξει ο τ. Αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ακαδημίας Ερευνών Μαθησιακών Δυσκολιών, Καθηγητής Ψυχολογίας και Μαθησιακών Δυσκολιών επί 44 έτη σε γνωστά Πανεπιστήμια Αγγλίας, Ελλάδας και ΗΠΑ κ. Γεώργιος Θ. Παυλίδης (Κυριακή 25 Νοεμβρίου, 15.20-16.00, Αίθουσα Υγεία).

Όπως ο ίδιος θα αποκαλύψει, υπάρχει άμεση σχέση μεταξύ της ΔΕΠΥ, της ΔΥΣΛΕΞΙΑΣ και του BULLYING, για αυτό και η πρόγνωση, η  έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση είναι μεγίστης σημασίας. Συγκεκριμένα, εξηγεί ο κ. Παυλίδης «Τα άτομα με Διάσπαση Προσοχής αλλά κυρίως με Παρορμητικότητα (ανυπομονησία) και Υπερκινητικότητα είναι στο Bullying, 3 φορές περισσότερο θύτες και ως 10 φορές περισσότερο θύματα. Αντίθετα οι Δυσλεξικοί είναι κυρίως θύματα, σε πολύ υψηλότερη συχνότητα από τον μέσο όρο». Σημειώνεται ότι η ομιλία του κ. Παυλίδη για την Δυσλεξία με  θέμα: Πρόγνωση, Διάγνωση, Αντιμετώπιση: ΤΕΣΤ και ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗ, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 24 Νοεμβρίου, 15.20-16.30, στην αίθουσα Υγεία. 

Το lifestyle, δεν είναι μόνο μόδα!

Στο ίδιο φόρουμ θα γίνει αναφορά στην πρώτη στην Ελλάδα κλινική που προλαμβάνει και θεραπεύει χρόνιες παθήσεις του οργανισμού, οι οποίες οφείλονται κυρίως στο σύγχρονο τρόπο ζωής, λέει  η Δρ Βαρβάρα Καραγκιοζάκη. «Η οξείδωση του οργανισμού που οφείλεται στο κάπνισμα, το αλκοόλ, το άγχος και τη ρύπανση σε μεγάλο βαθμό, είναι ο προθάλαμος σοβαρών ασθενειών. Με σύγχρονες τεχνικές μπορούν να εντοπιστούν οι οξειδώσεις και με εξατομικευμένη αγωγή να γίνει…από-οξείδωση του οργανισμού», τονίζει.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο