Ξεκινά την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018, στο Ξενοδοχείο Du Lac, στα Ιωάννινα, το 38ο Πανελλήνιο Οδοντιατρικό Συνέδριο της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας σε συνεργασία με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Ιωαννίνων.

Στο Συνέδριο παρουσιάζονται όλες οι καινοτόμες αντιλήψεις που διέπουν την Οδοντιατρική Επιστήμη των τελευταίων χρόνων και όλες οι σύγχρονες τεχνικές που σχετίζονται με την Επανορθωτική Οδοντιατρική, τις Απεικονιστικές τεχνικές, τις Χειρουργικές προσεγγίσεις και την Προληπτική διάσταση και εφαρμογές της Οδοντιατρικής Επιστήμης.

Το Συνέδριο χαρακτηρίζεται από ένα πλούσιο Επιστημονικό Πρόγραμμα, που διαμορφώθηκε θέτοντας στο επίκεντρό του, τον καθημερινά «μαχόμενο» Οδοντίατρο, δίνοντας έμφαση στην αντιμετώπιση των κλινικών περιστατικών με οδηγίες, τεχνικές, υλικά, συσκευές, που ανταποκρίνονται στα σύγχρονα θεραπευτικά πρωτόκολλα. Η θεματολογία του 38ου ΠΟΣ φιλοδοξεί να καλύψει και τον πλέον απαιτητικό Οδοντίατρο σε σύγχρονα θέματα όπως είναι η τεχνολογία Laser, οι απεικονιστικές μέθοδοι, η αισθητική των οδοντιατρικών ιστών, αλλά και της περιστοματικής περιοχής, οι τεχνολογίες CAD/CAM, 3D κ.α..

Με περισσότερους από 160 έγκριτους ακαδημαϊκούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό, το 38ο ΠΟΣ φιλοδοξεί να αφήσει έντονο το αποτύπωμά του στις διαδικασίες επιμόρφωσης και ενημέρωσης στον τομέα της Οδοντιατρικής. Το πλούσιο 3ήμερο πρόγραμμα του 38ου ΠΟΣ περιλαμβάνει πληθώρα εισηγήσεων και στρογγυλών τραπεζιών, ενώ παρέχεται η δυνατότητα, για μία ακόμα φορά, να προσφερθεί συμπυκνωμένη γνώση στους Συνέδρους, μέσω Κλινικών Φροντιστηρίων και Πρακτικών Σεμιναρίων, τα οποία, όπως και όλες οι άλλες επιστημονικές ενότητες του Συνεδρίου, μοριοδοτούνται, μέσω του συστήματος Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Οδοντιάτρων.

Το πλούσιο κατευθυνόμενο επιστημονικό πρόγραμμα έρχεται να συμπληρώσει η παρουσίαση περισσότερων από 280 επιστημονικών εργασιών ως ελεύθερες και αναρτημένες ανακοινώσεις, αναδεικνύοντας για μία ακόμα φορά τη δυναμική του Συνεδρίου, αλλά και του ερευνητικού έργου της χώρας μας.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο