Η ‘ωχρά κηλίδα’ δεν είναι πάθηση, όπως πολλοί πιστεύουν, είναι περιοχή που μπορεί να προσβληθεί από πολλές και διάφορες παθήσεις.
Μία από αυτές είναι και η ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς. Είναι μια αλλαγή που οφείλεται στην ηλικία, όπως εξηγεί ο Ι. Δατσέρης, Αντιπρόεδρος Εταιρεία Υαλοειδούς Αμφιβληστροειδούς .
Είναι η ατροφία των χιτώνων του βυθού του οφθαλμού και η παύση της λειτουργίας για την οποία προορίζονταν. Αυτή η μορφή της ηλικιακής εκφύλισης της ωχράς, ονομάζεται ξηρή ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς και μέχρι σήμερα δεν έχει βρεθεί θεραπεία για την αντιμετώπισή της.
Κάποιες φορές η ξηρή μορφή της Ηλικιακής Εκφύλισης της Ωχράς μπορεί να μεταπέσει σιγά - σιγά, ή εντελώς ξαφνικά σε υγρή μορφή και αυτό γιατί παθολογικά αγγεία αναπτύσσονται στην εκφυλισμένη περιοχή της ωχράς.
Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ιδέες για σνακ πριν την προπόνηση
Χρήσιμες νυχτερινές συνήθειες για να ξεκινάτε με ενέργεια την επόμενη ημέρα
Γνωστικές και νευροψυχιατρικές διαταραχές στη Long CoViD