Σύμβαση έργου για 4 γιατρούς

Την έγκριση του Υπουργείου Υγείας, αναμένει το Νοσοκομείο Μυτιλήνης, προκειμένου να προχωρήσει στην πρόσληψη τεσσάρων γιατρών με σύμβαση έργου...

Τρίτη, 26 Ιουλίου 2016, 16:26
εφημερίδα δημοκράτης

Την έγκριση του Υπουργείου Υγείας, αναμένει το Νοσοκομείο Μυτιλήνης, προκειμένου να προχωρήσει στην πρόσληψη τεσσάρων γιατρών με σύμβαση έργου (μπλοκάκι), ώστε να καλύψει τις συμβάσεις που έληξαν πριν από μερικές εβδομάδες.

ΑΣΚΗΣΗ ΠΙΕΣΗΣ
Η υπόθεση της λήξης και μη ανανέωσης των τεσσάρων συμβάσεων, προκάλεσε την έντονη δυσφορία των γιατρών του νοσοκομείου, οι οποίοι μάλιστα είχαν προχωρήσει σε πενθήμερη αποχή από τα καθήκοντά τους, στα εξωτερικά ιατρεία, προκειμένου με τον τρόπο αυτό να ασκήσουν περαιτέρω πίεση στη διοίκηση του ιδρύματος και στη 2η ΥΠΕ, για να λυθεί το πρόβλημα που αφορούσε κυρίως στα οικονομικά του νοσοκομείου και στο γεγονός ότι δεν υπήρχαν διαθέσιμα κονδύλια, προκειμένου να συνεχιστούν οι συμβάσεις έργου.
Τελικά τα χρήματα βρέθηκαν μετά την εξόφληση μέρους των χρεών του ΕΟΠΥΥ προς το ίδρυμα. Το Διοικητικό Συμβούλιο του νοσοκομείου έλαβε ομόφωνα απόφαση για την πρόσληψη τεσσάρων γιατρών, με τις ειδικότητες του Ψυχιάτρου, του Πνευμονολόγου, του Παθολόγου και του Καρδιολόγου.
Μετά την τελική έγκριση του Υπουργείου, αναμένεται να κινηθεί η διαδικασία της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος στους γιατρούς του νησιού μας, προκειμένου να υποβάλλουν αίτηση για τις 4 συγκεκριμένες θέσεις. Οι συμβάσεις είναι τρίμηνης διάρκειας με πρόβλεψη ανανέωσης.
Αναφερόμενος στο θέμα, ο πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών του ΕΣΥ Λέσβου τονίζει μεταξύ άλλων, ότι η διαδικασία σύμφωνα με τις δεσμεύσεις που υπάρχουν, αναμένεται να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί εκτός των επόμενων εβδομάδων, έως μέσα Αυγούστου: «Η απουσία των τεσσάρων συναδέλφων με τις συγκεκριμένες ειδικότητες είναι ιδιαίτερα αισθητή, αφού χωρίς αυτούς δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν σωστά οι εφημερίες και να λειτουργήσουν τα τμήματα του νοσηλευτηρίου. Υπάρχει δέσμευση της διοίκησης ότι η διαδικασία θα ολοκληρωθεί σύντομα. Οι ελλείψεις δε, είναι ιδιαίτερα αισθητές στην Ψυχιατρική Κλινική, στην Πνευμονολογική και στην Καρδιολογική».

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ