Το Βήμα του ΑσθενήΠαθήσεις - Χρόνιες παθήσειςΝέα δεδομένα και θεραπείες

Το πρώτο μητρώο πόνου στην Ελλάδα είναι γεγονός!

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 8677 επισκέπτες - 3 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

παρη.συ.α.
Μέλος

Εγγραφή: 10/2/2015
Δημοσιεύσεις: 17

Δημοσίευση: 22 Ιουνίου 2016

Αφορά: Χρόνιος Πόνος, Χρόνια Μυελογενής Λευχαιμία, Χρόνια Αναπνευστική Πνευμονοπάθεια, Συστηματικός Ερυθηματώδης Λύκος, Σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα, Σύνδρομο Tourette, Σύνδρομο Rett, Στεφανιαία νόσος, Σπάνιοι Καρκίνοι, Σκλήρυνση Κατά Πλάκας / Πολλαπλή Σκλήρυνση, Ρευματοειδής Αρθρίτιδα, Πολυκυστικές ωοθήκες, Πνευμονική Υπέρταση, Πνευμονία, Οστεοπόρωση, Οστεοαρθρίτιδα, Οζώδης Σκλήρυνση, Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία, Νόσος του Πάρκινσον, Νόσος του Hantington, Νόσος του Chron, Νόσος κινητικού Νευρώνα , Νόσος Hodgkin's, Νόσος Gravis, Νευροϊνωμάτωση τύπου Ι και ΙΙ, Μυασθένεια Gravis, Μελάνωμα , Λευχαιμία, Κινητικά προβλήματα, Καρκίνος των Ωοθηκών, Καρκίνος των Οστών, Καρκίνος των Όρχεων, Καρκίνος του Προστάτη, Καρκίνος του Πνεύμονα, Καρκίνος του Μαστού, Καρκίνος του Θυρεοειδούς, Καρκίνος του Ήπατος, Καρκίνος του Δέρματος, Καρκίνος Παγκρέατος, Καρδιακή ανεπάρκεια, Επιληψία, Εγκεφαλικό Επεισόδιο, Διαβήτης τύπου Ι, Αυχενικό Σύνδρομο, Αρθρίτιδα, ’νοια, Αμυατροφική Πλάγια σκλήρυνση, Αλζχάιμερ

Με την άδεια της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (α/α Αδείας 1654) ξεκινά και στη χώρα μας μια καινοτό΅α προσπάθεια που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες προκλήσεις που αφορούν στα θεραπευτικά δεδο΅ένα: Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, η ΠΑΡΗ.ΣΥ.Α δη΅ιουργεί ένα ηλεκτρονικό ΅ητρώο καταγραφής των ασθενών που πάσχουν από Χρόνιο Νευροπαθητικό Πόνο.

Η έναρξη λειτουργίας του Μητρώου Νευροπαθητικού Πόνου ανακοινώθηκε από την πρόεδρο της ΠΑΡΗ.ΣΥ.Α. κ. Αθηνά Βαδαλούκα* στο πρόσφατο συνέδριο του Παγκόσμιου Ινστιτούτου Πόνου (WIP) στη Νέα Υόρκη (20-23 Μαίου 2016). Τα αρχεία καταγραφής ασθενών αποτελούν ΅ία από τις βάσεις της σύγχρονης προόδου στην ιατρική επιστή΅η, δεδο΅ένου ότι η συλλογή αξιόπιστων δεδο΅ένων αποτελεί την προϋπόθεση τόσο για τη ΅ελέτη των νοση΅άτων όσο και για την κριτική αποτί΅ηση των αποτελεσ΅άτων της εφαρ΅ογής των διαφόρων θεραπευτικών ΅εθόδων σε εθνικό επίπεδο.

Η διαδικασία αυτή θα οδηγήσει στη δη΅ιουργία ενός δικτύου, που θα παρέχει στοιχεία για έναν ΅εγάλο αριθ΅ό ασθενών και θα βοηθήσει όχι ΅όνο στην καλύτερη θεραπεία τους αλλά θα διευκολύνει και την κλινική έρευνα. ”Θα έχου΅ε έτσι τη δυνατότητα να αντλού΅ε δεδο΅ένα, να επεκτείνου΅ε την έρευνά ΅ας, να κατανοήσου΅ε καλύτερα τον χρόνιο νευροπαθητικό πόνο και να βελτιώσου΅ε την θεραπευτική στρατηγική ΅ας” σημειώνει η κ. Βαδαλούκα και τονίζειί: ”Τελικά, η κοινωνία ως σύνολο επιτυγχάνει καλύτερη απόδοση των επενδύσεων στον το΅έα της υγείας παρέχοντας καλύτερη περίθαλψη και ταυτόχρονα ΅είωση των δαπανών”.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα του μητρώου ( http://grpalliative.gr/mnp/) είναι έτοιμη από το Σεπτέμβριο ενώ μετά και την έγκριση από τις αρχές, ξεκινά πιλοτικά τη λειτουργία της με τη σύνδεση Ιατρείων Πόνου και Παρηγορικής Φροντίδας πολλών δημοσίων νοσοκομείων της χώρας.
Εδώ μπορείτε να δείτε το ευχάριστο ενημερωτικό video για το αρχείο που δημιούργησε η ΠΑΡΗ.ΣΥ.Α. https://www.youtube.com/watch?time_continue=3v=7LrNMRLiK0U

* Η κ. Αθηνά Βαδαλούκα (MD,PhD,FIPP) είναι Αν. Καθηγήτρια Αναισθ/γίας, Θεραπείας Πόνου και Παρηγορικής Αγωγής του Παν. Αθηνών, Πρόεδρος της Γνωμοδοτικής Επιτροπής του Παγκoσμίου Ινστιτούτου Πόνου (WIP), π. Πρόεδρος Eυρωπαϊκής Εταιρείας Περιοχικής Αναισθησίας(ΕSRA) και
Πρόεδρος Επιτροπής Πόνου του ΕΟΦ

Το site της Ελληνικής Εταιρείας Θεραπείας Πόνου και Παρηγορικής Φροντίδας (ΠΑΡΗ.ΣΥ.Α.): info@grpalliative.gr

  • Απάντηση

Απαντήσεις

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 1246

#1 Δημοσίευση: 22 Ιουνίου 2016

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ηλεκτρονικό ΅ητρώο καταγραφής των ασθενών που πάσχουν από Χρόνιο Νευροπαθητικό Πόνο...

Εντυπωσιακό και απόλυτα χρήσιμο.

Συγχαρητήρια!

  • Απάντηση

παρη.συ.α.
Μέλος

Εγγραφή: 10/2/2015
Δημοσιεύσεις: 17

#2 Δημοσίευση: 23 Ιουνίου 2016

Σας ευχαριστούμε θερμά. Είναι μια σημαντική αρχή για την βέλτιστη αντιμετώπιση του υποτιμημένου στη χώρα μας ”δυνάστη” πόνου.

  • Απάντηση

χαρά
Μέλος

Εγγραφή: 10/1/2014
Δημοσιεύσεις: 288

#3 Δημοσίευση: 23 Ιουνίου 2016
Τροποποίηση: 23 Ιουνίου 2016

Μπράβο! Είναι τόσο σημαντικό να υπάρχουν μητρώα και επιτέλους να καταγράφονται, τα επίπεδα υγείας ενός λαού.

Είναι τραγικό τον 21ο αιώνα να μην έχει η χώρα μας, καταγεγραμμένα στοιχεία για συγκεκριμένα νοσήματα. Κάποια στιγμή θα πρέπει να αλλάξει αυτό και από την μεριά των ασθενών.

Ενημερώνεις τον ιατρό σου για την ύπαρξη την εφαρμογής και απαιτείς να σε καταγράψει. Είναι δικαίωμα σου.

  • Απάντηση

chr.pap
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 945

#4 Δημοσίευση: 24 Ιουνίου 2016

Ομολογουμένως εντυπωσιακό το γεγονός της δημιουργίας μητρώου πόνου για νευροπαθητικούς ασθενείς. Πολύ καλή προσπάθεια για μια χώρα που έχει να αντιμετωπίσει τόσα προβλήματα υγείας!

  • Απάντηση

fzai
Μέλος

Εγγραφή: 20/5/2014
Δημοσιεύσεις: 896

#5 Δημοσίευση: 24 Ιουνίου 2016

Υπάρχουν τελικά άνθρωποι που ενδιαφέρονται για την ηλεκτρονική καταγραφή ασθενειών και του πόνου που τις συνοδεύουν. Μπράβο στον σύλλογο για αυτή του την προσπάθεια!!

  • Απάντηση

efi4
Μέλος

Εγγραφή: 7/3/2013
Δημοσιεύσεις: 268

#6 Δημοσίευση: 27 Ιουνίου 2016

Παγκόσμιος καταγράφονται τα προσωπικά μας δεδομένα, σε βάσεις που ούτε καν ξέρουμε ότι υπάρχουν.

Ας μην φοβόμαστε να καταγραφούμε σε μία βάση, που συμβάλει στην καλυτέρευση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας.

Στην τελική, το πρόβλημα υγείας μας, μπορεί να είναι έναυσμα για μια ποιο συνειδητοποιημένη κοινωνία.

Όταν οι σύλλογοι πάρουν πρωτοβουλίες μπορούν επάξια να καλύψουν τα κενά την πολιτείας.

Γιατί πραγματικά δεν έχει σημασία ποιος αναλαμβάνει δράση αλλά το τελικό αποτέλεσμα.

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

Καλές και κακές τροφές για τον υπερθυρεοειδισμόΚαλές και κακές τροφές για τον υπερθυρεοειδισμό

Πώς επηρεάζει η διατροφή τον υπερθυρεοειδισμό; Ποια τρόφιμα είναι καλόα να τρώτε και ποια να αποφεύγετε.... Περισσότερα »

Tips για ομαλή επιστροφή στη δουλειά μετά από αποβολήTips για ομαλή επιστροφή στη δουλειά μετά από αποβολή

Η επικοινωνία με τον γιατρό σας και τον εργοδότη σας είναι βασικά στοιχεία για να προσαρμοστείτε ομαλά.... Περισσότερα »

Προβλήματα υγείας που προκαλούνται από ανεπάρκεια σεληνίουΠροβλήματα υγείας που προκαλούνται από ανεπάρκεια σεληνίου

Ποια είναι τα αρχικά συμπτώματα της έλλειψης αυτής της θρεπτικής ουσίας και ποιες ομάδες κινδυνεύουν από ανεπάρκεια.... Περισσότερα »

Τίνα Κουκοπούλου: Το στίγμα, πιο βαθύ "σημάδι" στην ψωρίασηΤίνα Κουκοπούλου: Το στίγμα, πιο βαθύ "σημάδι" στην ψωρίαση

Εκτεταμένο είναι το πρόβλημα του στιγματισμού των ασθενών με ψωρίαση, καθώς πολλοί ταυτίζουν τη μη μεταδοτική ψωρίαση με την ψώρα. Η πρόεδρος του Συλλόγου ... Περισσότερα »

LIVE μετάδοση Λαπαροσκοπικής κολεκτομήςVideo - LIVE μετάδοση Λαπαροσκοπικής κολεκτομής

Στο πλαίσιο του 4ου κύκλου σεμιναρίων Λαπαροσκοπικών Κολεκτομών μεταδίδεται ζωντανά χειρουργική επέμβαση Λαπαροσκοπικής κολεκτομής από την αίθουσα χειρουργείου του Δ.Θ.Κ.Α. Υγεία 13:00 - 17:00. Η ... Δείτε το video

Προβολή
Προβολή
© iatronet.gr 1999-2019  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης
close

Ακολουθήστε το κανάλι μας στο YouTube